banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Karaköprü Zabıta Fahiş fiyat denetimi yaptı

Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, marketlerde ve alışveriş merkezlerinde ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri’ gereğince denetimlerini sürdürüyor.

Karaköprü İlçe Tarım Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri ile birlikte denetime çıkan zabıta ekipleri temel gıda ürünlerinde artan fahiş fiyatların önlenmesi adına zincir marketlerde gramaj, etiket, stokçuluk ve fiyat denetimi yaptı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla denetimlerini sıklaştıran ekipler, işletmelerde gıda ürünlerinde perakende satışa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asıp asmadıklarını, eksik gramda ürün satıp satmadıklarını ve etiketteki fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti.

Yapılan bu denetimlerde tüketiciyi aldatmaya ve fahiş fiyattan satış yaparak haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem yapılmak üzere tespit tutanakları düzenlendi. Ekipler, özellikle zincir marketleri ürünlere gelen indirimlerin etiketlere hemen yansıtılması konusunda uyardı.

Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin vatandaş sağlığı ve bütçesi için denetimleri aralıksız bir şekilde devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.