banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

KARAKÖPRÜ ANADOLU LİSESİNDE GÖNÜLLÜ KÜTÜPHANE


Törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ’ nin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet SARMIŞ, Karaköprü Anadolu Lisesi Müdürü Murat KAPLAN, Okul Müdürleri Öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ Sosyal Etkinlik Salonu ve Kütüphane açılışında okumanın önemine dair yaptığı konuşmada “Ben Okul Müdürümüzü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürümüzü, velilerimizi ve öğretmenlerimizi yaptıkları hizmetlerden ötürü tebrik etmek istiyorum. Değerli öğrencilerim Yemek, içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise, Kitap okumak da ruhumuzun vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, kafamızı, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi aydınlatmak için mutlaka kitap okumaya ihtiyacımız vardır. Kitap, hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatlarını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biridir. Bizi maddi manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. Kitap, insanda olumlu ilgilerin uyanıp gelişmesine yardım eder. Yüce Allah’ın Peygamberimize ilk emri "Oku!" dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak ve çocuklarımızı okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Çünkü medeni dünya, bilgi ve teknik üzerine kurulmuştur. Kalkınmak, sağlam kişiliğe sahip olmak, düşünce ve hayalleri geliştirmek ancak kitap okumakla mümkün olabilir. " Kitap, başta çocuklarımız olmak üzere herkesin en iyi, en candan dostudur. Eğer Bizler başarılı olmak istiyorsak, sadece ders kitapları okumakla yetinmemeliyiz. Bunun için değişik türdeki kitapları da okumalıyız. Çünkü kitaplar da bizim en iyi öğretmenlerimiz sayılır.
İLCİ  “Bunun için bugün burada çok nezih, hoş, güzel bir kütüphane ile birlikte sosyal etkinlik salonu da düzenlemişler. Ben Öğrencilerimizin eğitimlerine yarayacak kitap okumaları ve eğitim faaliyetlerinde bulunmalarını istiyorum. Bundan dolayı bu kütüphane ve sosyal etkinlik salonunun açılmasın da emeği geçen bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim dedi.
Açılış konuşmaların ardından Kütüphanenin yapılmasında emeği geçen İl Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İSTEMİ ’ye, Okul Müdür Murat KAPLAN’ a ve daha önce birçok yerde Okul Müdürlüğü görevini yapan Mehmet Akif ÖCAL’ a emeklerinden dolayı birer teşekkür plaketini İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.