banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Yusuf El Kardavi Türkiye'ye gelerek darbe karşıtı gösterilere katıldı

 

Konya Mevlana Meydanı'nda darbe girişimine tepki gösterenlere hitap eden Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’nin büyük bir badire atlattığına dikkat çekerek darbecilerin, emellerine kavuşamadığı söyledi.

Türkiye’nin, kendisine ve islam alemine yönelik komplolara güçlü bir şekilde karşı durduğunu söyleyen Karadavi, “Türkiye, asırlar boyunca birlik kelimesini yüceltti. O birlik kelimesi ki İslam'ın yüceltilmesi anlamına geliyordu. Buna yönelik komplolara karşı Türkiye direndi. Türkiye, bu birliğin ve İslam'ın mesajını bozmaya çalışanların karşısında durdu. Türkiye, birliği bozmak isteyenlere karşı hep mücadele vermiştir. Bunu biliyoruz.” dedi.

Darbecilerin, emellerine kavuşamadığına işaret eden Karadavi, “Türkiye, yüzyıllardır İslam'a hizmet etti. İslam'a hizmetlerinden dolayıdır ki darbecilerin emelleri sukutuhayale uğradı. Darbeciler, emellerine kavuşamadılar. Nasıl böyle bir hainlik yapabilirler? Nasıl böyle insanları öldürebilirler? Akıl almıyor, bunu nasıl yapabilirler? Türkiye, büyük bir badire atlattı.” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.