banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Kamuda Yönetici Etkinliklerinin Artırılması


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, daire amirleri ve çok sayıda kamu personeli katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç; Türkiye’de en çok ihtiyaç olan konulardan birinin bu toplantıya konu olduğunu ifade ederek, bu alanda yetişmiş insanlarla bir arada olmanın bölge için önemli olduğunu vurguladı.
“Bir insan eğer işini seviyorsa, yetişmişse, eğitimliyse, kendisiyle barışıksa hangi işi yaparsa yapsın dünyanın en büyük adamı odur” diyen Vali Güvenç, bunun olabilmesi için de değişimin ve gelişimin her birey tarafından iyi izlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Vali Güvenç, “Devlet odaklı yönetim anlayışından birey odaklı yönetim anlayışına geçişin yaşandığı bir dönemde vatandaşa bugün git yarın gel demeyerek, o vatandaşın ne şartlarda oraya gelip hizmet almak istediğini kamudaki çalışanların bilmeleri gereken bir dönemdeyiz. Artık vatandaşın kafasındaki devlet memuru zihniyetini kırmak zorundayız” diye devam etti.
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 milyon kamu çalışanının 75 milyon vatandaşa verdiği hizmetin niteliği, hızı ve kalitesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.
Şimdiye kadar 50 bin memurun kurumsal eğitimlerden faydalandığını hatırlatan Kumbuzoğlu, "Bu yılki bütçe gideri 404 milyar TL ve bunun yüzde 25'i kamu personeline ayrılıyor. Son 10 yılda bütçe harcamalarının yüzde 25'i kamu çalışanlarına tahsis edildi. Yılda ortalama 100 bin kişi kamuda işe başlıyor, 50 bin kişi de kamudan ayrılıyor, emekli oluyor. Yani kamu personeli sayımız yılda ortalama net 50 bin kişi artıyor" dedi.
Öte yandan toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de bir konuşma yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.