banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kamu Sağlık-Sen’den Kıdem Tazminatı Düzenlemesine Sert Tepki 


Çalışanların kıdem tazminatına yönelik yapılan çalışmalara sert tepki gösteren Kamu sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık-Sen) Genel Başkan Yardımcısı İsa Onur, “Bunun Fona Devredilmesi kabul edilemez” dedi.
Hükümet tarafından düzenlenen Kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) adı altında fona devredilmesi çalışanları hak kaybına uğratacak bir şekle dönüşmesine müsaade edilmeyeceğini belirten Başkan Yardımcısı İsa Onur, “Sendika olarak, çalışanların emeğinin fona devredilmesi adı altına yapılacak olan bir düzenlemeye kesinlikle karşı çıkıyoruz. Çalışanlar olarak uzun yıllardan beri devam eden bu fon tartışmalarının bir kenara bırakılmasını istiyoruz. Fon tartışmasını gündemden kalıcı olarak kaldırılsın istiyoruz. Bunun tartışılması bile çalışanı huzursuz etmeye yetiyor. Bunun çalışanların aleyhinde bir düzenleme ile meclise gelmesi durumunda grev hakkımız saklı kalmak şartı ile kesinlikle karşı çıkacağımız belirtmek istiyorum” dedi.
Başkan Yardımcısı Onur, Çalışanların bir bölümü kıdem tazminatına erişiminin önündeki engeli kaldırmak yerine, Kıdem tazminatının bir işveren yükümlülüğü olması ve işveren tarafından işçiye doğrudan ödenmesi için bir çalışma yapılması gerekir. 90 yıldır bu hakka erişimde yaşanan sorunları ortadan kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.