banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kamu sağlık sen'den flaş açıklama: 696 KHK artık delinmiştir

 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım telekonferansa katıldığı bir Sendikanın toplantısında taşerondan kadroya geçen işçilere günlük brüt 21 TL zam yaptıklarını açıklaması taşerondan kadroya geçen bütün işçilere kapsaması gerektiğini söyleyen kamu Sağlık Sen genel başkanı İbrahim Halil Duyar yaptığı yazılı açıklamada 696 nolu kanun hükmünde kararname artık delinmiştir dedi

BASIN AÇIKLAMASI

Bu akşam 22:30 sularında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali YILDIRIM’ın bir sendikanın Nevruz etkinliklerine Telekonferans ile katıldığı, bu konferans görüşmede 696 sayılı KHK’nın doğasına ve yapısına aykırı açıklamalar yaptığını üzüntü ile takip etmiş bulunmaktayız.

Bilindiği üzere 696 sayılı KHK kapsamında 4/D sürekli işçi kadrosuna geçirilen eski taşeron çalışanları için, yüksek hakem kurulu kararlarınca, 2020 yılının 10. Ayına kadar geçerli olan mali ve sosyal hakları belirleyen çerçeveler belirlenmiş, bu kararların dışında herhangi bir mali hak verilmeyeceği ifade edilmişti. Yine süreç içerisinde çeşitli sendika ve kurumların ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlüklere yazmış oldukları görüş yazılarına cevaben; ”696 sayılı KHK kapsamında istihdam edlenlerin mali haklarına YÜKSEK HAKEM HEYETİ kararları dışında ek bir iyileştirme yapılamayacağı, 2019 yılı içerisinde eski sürekli işçiler için yapılacak olan Kamu Toplu İş Sözleşmesine dahil edilemeyeceği” yönünde çeşitli görüş yazıları verilmişti.

Ancak bahse konu etkinliğe Telekonferans yöntemi ile katılan Sayın Binali YILDIRIM, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde görev yapan işçilere 1 mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere günlük brüt ücretlerine 21 TL zam yapıldığı yönündeki açıklaması, ne yazık ki hem mevcut KHK’nın doğasına aykırı hem de ülke genelinde çalışan tüm 4/D sürekli işçilerin çalışma psikolojisine aykırı bir açıklama olmuştur.

Devletin Bakanlıkları, KHK kapsamındakilerin mali haklarına müdahale edilemeyeceği, Yüksek Hakem Heyeti kararlarının 2020 yılının 10. Ayına kadar geçerli olacağını üstüne basa basa ifade etmelerine, resmi görüş bildirmelerine karşılık, Sayın Yıldırım’ın yapmış olduğu bu açıklama; Hem Bakanlıkların görüş yazılarına, hem KHK’nın kendisine hem de çalışanların psikolojisine taban tabana zıt bir açıklama olmuştur.
Mevcut KHK kapsamında istihdam edilen çalışanların mali haklarına müdahale etmek suretiyle iyileştirme yapılacaksa, bunu şehir ve kurum ayrımı yapmadan tüm çalışanlara yansıtmak ancak iyi niyet göstergesi olacaktır ve bunu açıklaması gereken makam da asgari Çalışma Bakanlığı olmalıdır.
Lokal bazda yapılan bu çalışma, asla çalışan lehine yapılmış bir çalışma değildir. Bu akşam, Hükümet kendi çıkardığı KHK’yı kendi elleri ile delmiştir.
Konu, yapı itibari ile her ne kadar ilgili Belediye çalışanlarını sevindirse de, genel itibari ile ülke genelindeki çalışanların tepkisine neden olmuştur.
Bu nedenle yapılan yanlıştan dönülmesi, şayet mali haklara bir müdahale söz konusu olacaksa; bunun ayrım yapmadan tüm çalışanlara hakkaniyetli bir şekilde yansıtılması, iş barışı, iş ahlakı ve etik değerler açısından zorunluluktur.

Bu talihsiz açıklamanın revize edilerek tüm çalışanları kapsayacak şekilde deklare edilmesi dileğimizdir.

KAMU SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.