banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Urfa'da kaç kişiye FETÖ Soruşturması açıldı? Soruşturmalar devam edecek mi?

BALİKLİGOL.COM-15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu personeline yönelik soruşturma ve açığa almalar devam ediyor. Peki, bu güne kadar urfa'da kaç kamu personeline soruşturma açıldı? İş adamlarına yönelik operasyon ne olacak? süreçte mağdur olanların durumu ne olacak? Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tüm bu konulara açıklık getirdi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna 15 Temmuz gecesinin ardından kamu çalışanlarına yönelik başlatılan işlemlere ilişkin bilgileri katıldığı bir televizyon programında kamuoyu ile  paylaştı.

 

Kamu görevlilerine yönelik toplam 2 bin civarında yapılan işlem olduğunu söyleyen Vali Tuna: “Kamu görevlilerine yönelik toplam 2 bin civarında yapılan işlem var. İş adamlarına yönelik önceden yapılan bir operasyon vardı. O süreçle birlikte devam eden bir miktar daha tutuklamalar oldu. Bundan sonra da devam ediyor çünkü bu işin en önemli ayağı finans ayağı. Terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulması önemli. Bunu kuruttuğunuz zaman yaşama ihtimalleri yok” ifadelerini kullandı. 

Darbe girişimi karşısında başlatılan işlemlerde yaşanması muhtemel mağduriyetlerle ilgili soruya da cevap veren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “Bu işi takip eden gerek adli gerek idari makamlar olarak çok titiz ve hassas bir çalışma yapıyoruz. Burada bir takım kriterler koyuyoruz. Bu kriterlere uyan varsa bunları görmezden gelemeyiz. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki biz tamamen somut bilgilerle hareket ediyoruz. Yüzde bir ikilik hata olabilir ama bunlar telafi edilemeyecek şeyler değil” dedi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.