banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Kadroya Geçen Taşeron İşçiler İçin Sendikalar Seslerini Yükseltti


Konuyla ilgili olarak 2019 yılında yapılması planlanan toplu iş sözleşmelerine dahil edilmeyen bu işçileri için çıkış yolu aranıyor. 
Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Güven Sen Şanlıurfa İl Başkanı Aydın Uçar kadroya geçen ve kadro kapsamı dışında kalan işçilerle ilgili açıklama yaptı.
 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23. Maddesi uyarınca idarelerce sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin ücret ve diğer mali sosyal hakları ile ilgili çalışma ve sosyal bakanlığı tarafından çıkarılan ve süresi 2020 yılı 10. Ayına kadar devam edecek olan toplu sözleşme hükümlerinde belirtilen (4+4+4) zamların yetersiz olduğuna değinen Uçar, “Kur farkı ve enflasyon hareketliliği çalışanları olumsuz anlamda ve çok ciddi manada etkilemektedir bu bakımdan önümüzdeki yıl yapılacak olan kamudaki toplu iş sözleşme sürecine sürekli işçi kadrosuna geçen kamu işçilerinin de dahil edilmesi elzemdir. Kamuda aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret adaletsizliğinin önüne geçilmesi ve yılsonunda işçilere en az enflasyon oranında zam yapılması gereklidir” Dedi.
  Başkan Uçar, kapsam dışı kalan işçiler için ise Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi taşeron sistemi ülke gündeminden bir an önce çıkarılmalı kapsam dışı kalan HBYS (hastane bilgi yönetim sistemi) ve KİT te çalışan işçilerin bir an önce hakkı olan sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi için yasal zeminin hazırlanması gereklidir ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET 5 yıl önce

2019 DAHİL EDİLSİN ESKİ İŞÇİLER İLE YENİ İÇLER ARASINDA FARK KALDIRILSIN EN AZ BİR KADROLUİŞÇİNİ MAAŞI EN AZ BİR MEMUR KADAR OLMALI İNŞALLAH UMUDUMUZ ODARKİ BİZİ DAHİL EDERLER