banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Kaçakçılara şafak baskını, 87 gözaltı var

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca; 12 Nisan 2013 günü saat:03.00 sıralarında Ceylanpınar ilçesi Evrenpaşa köyü bölgesinde faaliyet gösteren organize suç örgütü üyeleri tarafından, Suriye’den yasadışı yollardan Türkiye’ye yüklü miktarda kaçak hayvan getirecekleri belirlenen kişilere yönelik icra edilen operasyonda; (3.494) kaçak hayvan ve bu hayvanları yüklemede kullanılan, (5) TIR, (10) kamyon ile (21) minibüs ele geçirilmiştir. Operasyon kapsamında, (49)’u Türkiye, (38)’i Suriye uyruklu (87) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde; 15 Nisan 2013 günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden, (10)’u Suriye uyruklu (4) ‘ü Türk uyruklu, (14) şahıs tutuklanarak cezaevine kapatılmış, olayda kullanılan araçlara el konulmuştur.

Ülke ekonomisine ve hayvancılığına zarar veren her türlü kaçakçılığın takip ve önlenmesi, kapsamında sürdürülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.