banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Kabine Toplanıyor. Gözler Alınacak Kararlarda

 Türkiye bu toplantıya kilitlendi! Kısıtlamalarda yeni gelişme masada
NATO Liderler Zirvesi nedeniyle erkene çekilen Kabine, yarın toplanıyor. Vakalardaki gerileme devam ederken yarınki toplantıdan da pazar günü sürdürülen sokağa çıkma yasağının kaldırılması kararının çıkması bekleniyor.
Tam kapanma sonrasında 1 Haziran'dan itibaren yeni kademeli normalleşme sürecine girilirken, tüm Türkiye atılacak diğer adımları bekliyor.

TOPLANTININ GÜNÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin MKYK'sında yaptığı açıklamada 21 Haziran tarihini işaret ederek koronavirüste normalleşme adımlarının yeniden güncelleneceğinin sinyalini vermişti. NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla 14 Haziran'da yapılması planlanan Kabine toplantısı yarına alındı. Bugünse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu toplanacak. Kurulda alınan tavsiye kararları yarın toplanacak olan Kabine'de değerlendirilecek.

PAZAR GÜNÜ KISITLAMASI KALDIRILABİLİR

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi koronavirüs ve yeni normalleşme süreci olacak. Masada son veriler, aşılama uygulamaları ve sevkiyatları ile birlikte pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı da ele alınacak. Vaka ve vefat sayılarındaki düşüşün göz önünde bulundurulacağı ve pazar günü kısıtlamasının kaldırılabileceği ifade ediliyor.
Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.