banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Jandarmadan Musa Orhan açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Musa Orhan olayıyla ilgili yapılan açıklamada "Devletin şerefli üniformasını taşıması söz konusu olamayacak" denildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Musa Orhan olayıyla ilgili yazılı açıklamada yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Yazılı basın ve sosyal medyada 18-19 Ağustos 2020 tarihlerinde “#MusaOrhanTutuklansın”, “Musa ORHAN’ın Tutuklanması Talep Edildi” ve benzeri başlıklarda verilen haberlerde; “Bir ay önce cinsel saldırıya uğradığını anlatan mektup bırakıp, intihara kalkışan İpek ER’in 18 Ağustos 2020 Salı günü tedavi gördüğü Özel Batman Dünya Hastanesinde hayatını kaybetmesine ilişkin olarak, ailesi tarafından cinsel saldırı şüphelisi Uzman Çavuş Musa ORHAN’ın tutuklanması talebi için çağrıda bulundu” şeklinde ifadeler yer almıştır.

Şüpheli Musa ORHAN ile ilgili olarak;
a. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli süreç devam etmekte olup, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 19 Ağustos 2020 tarih ve 2020/229 sayılı kararı ile tutuklanmış,
b. Siirt Valiliğinin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmış,
c. “Devlet Memurluğundan Çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir.
Meydana gelen olay sonucu ilgili personel derhal görevden uzaklaştırılarak hakkında adli ve idari işlemlerin yapıldığı, tüm görev alanında yasal mevzuat çerçevesinde yüksek disiplin anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Jandarma Genel Komutanlığı ve tüm personelini derin üzüntüye boğan menfur olaya neden olan bir şahsın kesinlikle devletin şerefli üniformasını üzerinde taşımasının söz konusu olamayacağı bilinmelidir. Jandarma teşkilatı olarak acılı aileye ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Anahtar Kelimeler:
Musa Orhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.