banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İzmir Depremi İçin Provokatif paylaşım yapan kişinin kimliği şoke etti

Sosyal medya polatformu Twitter'da 'Asena Türk' isimi ile Provokatif paylaşım yapan şahsın kimliği şoke etti. 

Eminyetin amanszı takibi sonrasında fake hesap kullandığı ortaya çıkan  'Asena Türk' kullanıcı adı ve tesettürlü bir kız profil fotoğrafıyla sosyal medyada İzmir depremine ilişkin provokatif paylaşımlar yapan kişi erkek çıktı. 

Deprem sonrası bölge halkını aşağılayan şahıs  "İzmir Ege'de 6.8 deprem çok geçmiş olsun müslüman halkı Ya Rabbi! İzmirliler gibi zinaya, nefsime değil, seccademe köle et beni... Amin!" paylaşımı ile büyük tepki çekmişti.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ 

Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara gelen tepkiler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada, İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesaplara ilişkin “tespit” çalışmaları ivedilikle başlatıldığı ve tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmaların yapılarak adli mercilere intikal ettirileceği kaydedildi. 

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir'de yaptığı açıklamada depremin ardından nefret ve provokatif açıklamalarda bulunan kişilere yönelik soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi:  

"Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır. 10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir." 

BAKAN YARDIMCISI DUYURDU 

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aklıselim olmamız gereken günlerde sosyal medyadaki cehalet dolu görüntüler aymazlıktan ileriye gitmiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 49 paylaşım tespit edildi, 37 şahıs hakkında işlemler sürüyor, 10 gözaltı yapıldı, 2 kişi tutuklandı. Klavye delikanlılığına fırsat vermeyeceğiz" ifadesine yer verdi. 
Kaynak: Karar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.