banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

İstiklal Marşının 92. Yıldönümü Şanlıurfa'da Kutladı

İlk önce Şanlıurfa Ülkü Ocakları 2023 Liderlik eğitiminin 12. Haftasında gençlere İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu eğitim semineri düzenlendi. Daha sonra Şanlıurfa Ülkü Ocakları Haşimiye meydanına bayraklar ile geçerek İstiklal marşını Şanlıurfa’nın kalbi olan Haşimiye meydanında Vatandaşların da katılımları ile okuyarak, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Kahramanlarımızın ruhlarını şad ettiler. Daha sonra bir basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ülkü Ocakları Başkanı Emin Özkutlu ‘’ İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’nde kabul edilmesinin üzerinden tam 92 uzun yıl geçmiştir. Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşması ve sahip olduğu kararlılığın cihana ilanı İstiklal Marşımızın eşsiz seslenişiyle gerçekleşmiştir. Milletimizin en zor anlarında; harekete geçmesi gereken cesaret, kuvvet, sabır ve metanet kutlu mısralarda hayat bulmuş ve Anadolu’yu bir güneş gibi aydınlatarak ufuktaki muzaffer günlerin yakın olduğunu göstermiştir. Kurtuluş Mücadelesinin en çetin ve kasvetli bir döneminde, Türk’ün duygu ve azmi mısralarda şekillenmiş ve zaferin adeta müjdecisi olmuştur.

Bugünkü şartlar altında, İstiklal Marşımızın taşıdığı derin anlam ve içerdiği muazzam milli ruha çok ihtiyaç bulunduğu şüphesizdir. Ne var ki, milletimizin haysiyet ve onur mücadelesinden bihaber olanlarla, bağımsızlığın mana ve ehemmiyetini fark edemeyenlerin içine düştükleri derin çukurda, geçmişin aziz hatıralarından sonuç çıkarmaları gerçekte mümkün değildir. Türk milletini oluşturan bütün fertlerin bir bayrak altında ve aynı ülkülerle, müşterek heyecanların sağladığı motivasyonla neleri başarabildiklerine tarih her yönüyle şahadet etmektedir.

İstiklal Marşımız bunun en bariz kanıtıdır.

Dün bir ve bütün olarak aşamayacağı engel, yenemeyeceği düşman olmadığını gösteren Türk milletini, bugün ayrıştırarak bütün kalacağını zanneden gafillerin İstiklal Marşımızın mesajlarını anlamadığı bariz olarak ortaya çıkmıştır. Şanlıurfa Ülkü Ocakları olarak temennimiz, bugünkü tehlikelerle dolu sürecin, tekrar bir İstiklal Marşı yazılmasına neden olmamasıdır. Bu konuda herkes, milletimiz ve tarih önünde sorumludur.

Mevcut Siyasi İktidarın Gençliğe Hitabe’den rahatsızlık duyduğu, Andımıza el uzatmayı planladığı, İstiklal Marşı’ndan gocunduğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedefine alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu öğelerini dinamitlemek için adice faaliyet yürüttüğü belirgin hale gelmiştir. Ama Her zamanki gibi Türk milletinin Teminatı olan ülkücü gençlik var olduğu sürece hiç kimse İstiklal Marşına karşı bir saldırıya geçemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.