banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

İstanbul'da Urfa rüzgarı

Geceye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, , Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol olmak üzere çok sayıda siyasetçi, bürokrat, Şanlıurfalı ilçe belediye başkanları ve İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa İstanbul Dayanışma Derneği 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle Şanlıurfalılar Gecesi düzenledi. etkinliğe başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç olmak üzere siyasetçiler, bürokratlar, Şanlıurfalı ilçe belediye başkanları ve İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpasa Kampüsü konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bu organizasyona ev sahipliği yapan başta İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu gecede bizleri bir arada bulunmamıza vesile olan ve bundan tam 94 yıl önce aziz topraklarımız için canlarını seve seve veren bir ecdadımız olduğu için kendimizle gurur duymalıyız. Urfa Kurtuluş Savaşında Arap, Kürt ve Türk bir olup düşmana karşı omuz omuza mücadele vererek Şanlıurfa’mız kurtulmuştur.

Şanlıurfa dünyanın en eski tarihine sahip olup dünyanın en eski tarihi olan Göbeklitepe’ye sahip ender yerlerden bir tanesidir. Dedi.

Ayrıca gecede başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç olmak üzere, Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve etkinlik çerçevesinde Göbeklitepe Tapınağı ile ilgili sergiye verdiği katkı nedeniyle gazeteci Ece Vahapoğlu’na birer plaket takdim edildi.

Etkinlik ünlü Urfalı türkücü Zekeriya Ünlü ve saz arkadaşlarının söylemiş olduğu birbirinden güzel Urfa türküleri ve şarkıları ile sona erdi.

İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneğinin Düzenlemiş olduğu gece Kanal Urfa, Güneydoğu TV ve Edessa TV tarafından canlı olarak yayınlandı.

Gece daha sonra ikram edilen çiğköfte yenilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.