banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

İstanbul'daki Uçak Kazasından 3 Kişi Öldü

İstanbul'un Sabiha Gökçen havaalanına uçan bir Pegasus Havayolları uçağının ıslak bir pistin sonunda savrulup üç parçaya ayrılmasından sonra üç kişi öldü ve 179 kişi yaralandı.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca gazetecilere verdiği demeçte, Çarşamba gecesi kazadan sonra hastanede üç kişinin öldüğünü ancak diğer yaralıların durumunun kritik olmadığını söyledi.

Koca, Türkiye'nin batısındaki İzmir ilinden gelen uçakta 183 yolcu ve mürettebat olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaralıların bölgedeki 18 hastanede tedavi edildiğini söyledi. Havaalanındaki gazetecilere verdiği demeçte, "Kötü hava koşulları nedeniyle uçak piste dayanamadı ve yaklaşık 50-60 metre savruldu."

Bir Boeing 737-86J olan uçak, Yerlikaya'nın söylediklerinden sonra üç parçaya ayrıldı ve şiddetli yağmurla ıslanan bir pistin sonunda yaklaşık 30 ila 40 metrelik bir düşüş oldu. Görüntüleri uçağın inişini ve pistten yüksek bir hızda devam ettiğini gösterdi .

Türk medyasında çekilen görüntüler, uçağın gövdesinin yanı sıra kuyruğa yakın bir bölümünün kırıldığını gösterdi. Uçak pistin yanında bir çim yamaya oturtuldukça yolcular yönlendiriliyordu. Onlarca acil müdahale personeli yolcuları uçaktan alıp sedyeye götürüyordu.

Türk Hava Yolları, Çarşamba günü Sabiha Gökçen'e gidiş-geliş seferlerini iptal ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.