banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

İspanya, ülke çapında görülen koronavirüs vakalarının sayısından sonra olağanüstü hal ilan etti

İspanya Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkedeki koronavirüs vakalarının sayısı en az 120 ölümle 4.200'ün üzerine çıkarken resmi olarak olağanüstü hal ilan edeceğini söyledi.

Reuters'e göre ,Başbakan Pedro Sanchez, Cumartesi günü yapılan özel bir Bakanlar Kurulu toplantısının ülkeyi bir "olağanüstü hal" e sokacağını söyledi.

Sanchez , "İspanya hükümeti tüm vatandaşlarını koruyacak ve salgını olabildiğince az rahatsızlıkla yavaşlatmak için doğru yaşam koşullarını garanti edecek . " Dedi .

Acil durum en az 15 gün sürecek ve hükümete insanları sınırlama ve tahliye emri verme yeteneği de dahil olmak üzere geniş kapsamlı yetkiler verecek. Ordu da seferber edilecek, dedi Sanchez .

İspanya'daki olay ve ölümlerin sayısı onu İtalya'dan sonra Avrupa'nın en kötü ikinci salgını haline getiriyor.
Okullar ve diğer kamusal alanlar İspanya genelinde zaten kapatıldı.

Reuters'in haberine göre , Madrid bölgesi, Cumartesi gününden itibaren süpermarketler ve eczaneler hariç olmak üzere restoranları, barları ve çoğu dükkanı kapatacak .

Cuma günü İngiltere Dışişleri Bakanlığı vatandaşlara Madrid ve çevre bölgelere seyahat etmemelerini önermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.