banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İslam’da kadının yeri nedir? İslam’ın kadına verdiği değer nedir?

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Amacımız gençliği ve halkımızı manevi yönden faydalı olabilecek eğitim ve seminerlerle bilgilendirmek, bilgileri tazelemek insanlara faydalı olabilmektir. Eğitimin ailede başladığını göz önüne aldığımızda özellikle ailede annelerin, bayanların Gençlik Merkezimizi tanımalarını dolayısıyla gönül rahatlığıyla çocuklarını göndermeleri amacıyla çeşitli branşlarda ders, seminer ve faaliyetlerde bulunduklarını ücretsiz olan çalışmalarımızdan herkesin istifade etmelerini istiyoruz. Dedi. Her ayın ilk haftasında İl Müftülüğüyle birlikte organize edilen rutin olarak yapılan seminerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
Seminere konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftülüğü Merkez Vaizesi Sayın Esma ÖZDEMİR; İslamiyet’ten önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kâbe etrafında bile kadınlar çıplak dolaşırlardı. Müslümanlık gelince bu kötü âdetler son bulmuştur.
Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz de hadis-i şeriflerinde; "Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız." , "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." :"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.".Vedâ Haccı’ndaki meşhûr hutbesinde Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.: (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim](Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hz. Eyyüb gibi mükâfatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hz. Asiye gibi sevaba kavuşur.) Bizler Müslüman bir toplum olarak son derece yumuşak iyi huylu, sabırlı ve güleryüzlü olmalıyız. dedi.
Program sonunda Lokum ve kitap hediye edilerek seminerin hayırlara vesile olması için dua edildi. Programa katılan bayan kursiyer ve davetliler seminerin son derece faydalı olduğunu, programların devam etmesi temennisinde bulunduklarını ve memnun kaldıklarını dile getirerek teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.