banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İSLAM DÜNYASININ PROPLEMLERİ VE ÇÜZÜM ÖNERİLERİ MASAY YATIRILDI

Dr.Seyyid Hüseyin ZERRAKİ
Ankara Başkent Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar oldu.
Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan kahvaltılı toplantıda Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği Genel Başkanı Dr.Seyyid Hüseyin Zerraki ile Ankara Şube Başkanı Seyyid Cesim Zeydani,Lübnan Seyyidler Cemiyeti başkanı Dr.Seyyid Şeyh Cemil Abdülhalim,Seyyid Muhammed Daher Bavekâl,Emekli Kolordu Komutanı Musa Kazım Dalkıran,Alevi Dedesi strateji uzmanı Müsseyyip Erdoğmuş birer konuşma yaparak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundular:
Genel Başkan Dr.Seyyid Hüseyin ZERRÂKİ konuşmasında özetle şöyle dedi...
"İslam Dünyasında Özlenen Huzur ve Barışın Yolu Resulullahın Torunlari Seyyid ve Şeriflerden Geçer"
Hazreti resulullah ümmetine emanet ettiği ehli beytine dosdoğru sahip çıkılırsa bu proplemleride beraber aşmış olacağız.
islam coğrafyasında yaşanan olaylar ve katliamların tablosuna bakıldığında,Afganistan,Pakistan,Irak,Suriye, Libya,Somali,Sudan Fas,Tunus,Yemen,Mısır hepsi'de kan revan içersindeler;
Bu durumda olan daha birçok islam ülkeleride vardır,manası sevgi ve barış olan kardeşliği hakkı,adaleti ve merhameti öğütleyen islam dinini ve onun yolu ve esaslarını gösteren yüce rehber kur'an-ı kerim'i yanlış yorumlayan yada cehaletlerinden dolayı yanlış istikametlere götürenler ve gaflet içersinde olanlar yüzünden islam dünyası asırlardır huzur,barış ve esenliğe muhtaç hale gelmiştir.
"Peki ne yapmak lazımdır? Yüce allah'ın anayasası olan Kur-an-ı kerim-i ve  islam peygamberi olan Hz.Muhammed Mustafa'nın s.a.v.'min ehl-i beyti ile ilgili söylemiş olduğu sahih hadislerini dosdoğru yorumlamak ve sahip çıkmak lazımdır. Rasulullah vefat etikten sonra ümmetine emanet ettiği gözide torunlarına ve kiyamete kadar devam eden zürriyetlerine seyyid ve şeriflere sahip çıkılmadı, katletiler yerlerinden ve  yuvalarından sürüldüler. Halende islam ülkelerinin çoğunda bu kutlu soya saygı ve hürmet yoktur. Tanımiyorlar ve tanımakta istemiyorlar. "Müslümanlara soruyoruz" ? Ehl-i beyt'in ana vatanı Mekke ve Medine de kaç aile Seyyid ve şerif yaşadığını  biliyormusunuz? Maalesef çok komik bir rakam 20 aile yaşiyor. Çünkü emeviler ve daha sonrası vahhabi rejimi onları oradan kovmuşlardır..
Peygamber efendimizin torunları resmi belgelere göre çoğunluğu türkiyede yaşiyorlar.
4/1 Doğu ve güneydoğuda,geri kalanlarda batı bölgelerimizde yaşiyorlar; İç Anadolu bölgesinde,Karadeniz bölgesinde,Marmara bölgesinde,Ege bölgesinde,Akdeniz bölgesinde ve balkanlarda yaşiyorlar dedi.
Toplantı,hatıra fotoğraf çekimleriyle sona erdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selman 2 yıl önce

Dunyada kim seyyid kim değil bilmiyorum.Turkiyedeki seyyidlerin çoğu Çakma seyyid dir.Seyyid sileleri yuzlerce senedir Halk bilir bu aileleri bilir Secere sahibidirler.Diger aileler bir cami yapmış lar isimlerinin önüne seyyid yazmişlar böylece çakma seyid olmuşlar.

Avatar
Selman 2 yıl önce

Dunyada kim seyyid kim değil bilmiyorum.Turkiyedeki seyyidlerin çoğu Çakma seyyid dir.Seyyid sileleri yuzlerce senedir Halk bilir bu aileleri bilir Secere sahibidirler.Diger aileler bir cami yapmış lar isimlerinin önüne seyyid yazmişlar böylece çakma seyid olmuşlar.

Avatar
Hazreti Adem Çocukları 2 yıl önce

Ellerinde hiç bir belge olmayan Çakma Seyyidler bir cami yapiyor isminin önüne Seyyid yaziyor sonra ismi seyyid diye okunuyor.Sonradan seyyid olanzatlar çok var.

Avatar
Hasan 1 yıl önce

Seceresi olmayan seyyidlerde var, çünkü osmanlıda 1400 lerde kayıt edilmeye başlanmış, bazı seyyid şeyhlerin çocuklarının kayıtları tutulmuş, şeylerin dedelerinin amca çocukları kayıt edilmemiş, bazı eskiyen okunmayan secereler yakılmış türkiyede 2 milyon seyyid var

Avatar
Tamer 1 yıl önce

Konya bozkır fart karacaardıç seyyidleri ve
Konya hadim gerez şeriflerinin kayıtları türkçeye çevrilmeli, ve hazır olmalı