banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

20 Kasım 'Dünya Çocuk Hakları Günü' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Yrd.Doç.Dr. Orhan Canpolat, çocuğun her yerde çocuk olduğunu belirterek, özelikle İslam coğrafyasındaki çocukların mağduriyetler yaşadıklarını ve  haklarının göz ardı edildiğini ifade etti.

İslam aleminde bulunan çocukların haklarının gasp edildiğini söyleyen Canpolat, "İslam coğrafyasında ve batıda bulunan çocuklara baktığımızda batıdaki çocuk çocuktur, çocukluğunu yaşar. Ama İslam toplumundaki çocuk maalesef göz ardı ediliyor.  Özelikle biz bunu savaşlarda da görmekteyiz. Çocuklar çocukluğunu yaşamaması, haklarının gasp edilmesi, çocukların anne-babasız kalması çocuğun üzerinde büyük bir olumsuz etki bırakacaktır." ifadelerini kullandı.

"Çocukların şiddete yönelmemesi için sahiplenmemiz gerekir"

Çocukların sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Canpolat, "Çocuklara verilen oyuncak silah, sosyal medyada oynatılan şiddet içerikli oyunlar ve çocukların bu oyunlara teşvik edilmesi, bu şekilde büyütülmesi çocukların geleceğini olumsuz etkiler. Suriye, Filistin, Maymar toplumunda çocukların şefkatten mahrum, annesiz babasız büyümeleri elbette ilerdeki nefsiyetine vebal getirecektir. Bugün körfez ülkelerinin sermayeleri oldukça çoktur. BM eğer batılı gazeteleri, aydınları, sanatçıları gönüllü bu teşkilata almışsa bence İslam alemi de buna bir çözüm yolu getirmelidir. Bu çocuklar bizimdir bu çocuklar nerede olursa olsun sahiplenmemiz gerekir ve gerekli teminatları da mutlaka sağlamamız gerekir."şeklinde konuştu.

"Çocukların haklarının korunması gerekir"

Çocukların haklarının korunması gerektiğine dikkat çeken Canpolat, "Batıdaki çocuk çocuksa doğudaki çocukta çocuktur. Çocuk her nerede olursa olsun haklarının korunması gerekir. Eğer Avrupa'nın herhangi bir yerinde bir çocuğa bir şey oluyorsa ve kıyamet kopuyorsa bizim toplumumuzda da herhangi bir çocuğa bir şey oluyorsa kıyametin kopması gerekir. Aynı şeklide tepki verip, çocuklara sahip çıkmak gerekir. Bu STK'ların yardımıyla, onların öncülüğüyle belki bir nebzede olsa çözüm yolu bulunabilir." diye konuştu.

"İslam coğrafyasında batılı güçler tarafından katledilen çocuklar batının iki yüzlülüğünü gösteriyor." diyen Canpolat daha sonra şöyle konuştu:

"Onların çocuklarına bir şey olduğunda eğer kıyameti koparıyorlarsa İslam aleminin çocukları katledilirse, Afrika'da, çocuklar açlıktan susuzluktan katlediliyorsa ve buna sessiz kalıyorlarsa bu büyük bir vebaldir. Bu iki yüzlülüktür. Çocuk nerede olursa olsun çocuktur. Haklarının korunması gerekir. Çocukların mağdur edilmemesi gerekir. Anne-babasız kalan çocukların yada aç olan çocukların acilen görülmesi gerekir. UNESCO çocuklara gerekli barınma, yiyecek ve içecek olsun bunları temin etmesi gerekir. Her ülkenin de bunu mutlaka sağlaması gerekir."

Öte yandan İslam dininin çocuklara çok büyük önem verdiğini vurgulayan Canpolat, "Bunu gerek Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden gerekse de Hz Peygamberin Efendimizin sünnetinde de anlamaktayız. Hz. Peygamberin, (sav "Her doğan, İslam fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar." Fıtraten çocuk doğduğu zaman çok temiz doğar. Çocuk anne karnındayken hakları ile birlikte doğar, dünyaya gelir. Peygamber efendimizin sünnetine bakıldığı zaman torunlarıyla ne kadar hemhal olduğu onlara gösterdiği yakınlık onları müşahede etmekteyiz."dedi. (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.