banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

İşitme cihazı sayesinde duymaya başladı

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Kargapazarı köyünde ikamet eden Şeriban Kaya(13), doğuştan işitme engelli olduğu için birçok kazaya maruz kaldı.

Kaya’nın doktor raporuna göre ancak işitme cihazı ile işitebileceği tespit edildi. Maddi durumu iyi olmayan Kaya, cihazın temini konusunda Karlıova Kaymakamlığı'na müracaat etti. SYDV tarafından işitme cihazı alınarak küçük kıza teslim edildi.

Şeriban Kaya, işitme cihazı sayesinde artık daha iyi işittiğini söyleyerek Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin’i makamında ziyaret ederek kendisine ve vakıf çalışanlarına teşekkür etti.

Kaymakam Levent Yetgin, devletin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu belirterek, "Vatandaşın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur." dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.