banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

IŞİD'e yönelik hava operasyonunun nedeni

Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi. İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı.

BOMBA SESLERİ KİLİSTEN DUYULDU

Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane'nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi.

İSTİHBARAT RAPORLARI İLE TALİMAT

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK’ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti.

Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD’in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.

IŞİD YIĞINAK YAPMAYA BAŞLAYINCA JETLER HAVALANDI

Hava operasyonu sonrasında gelen askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Kaynak : Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.