banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

IŞİD Antep sorumlusu ve mavi bültenle aranan El-Kaide üyesi tutuklandı

Gaziantep'te yapılan baskınlarda aralarında IŞİD’in Türkiye-Gaziantep sorumlusu ile mavi bültenle aranan El-Kaide üyesi olduğu iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, IŞİD’in Türkiye-Gaziantep sorumlusu E.Ç ile mavi bültenle aranan El-Kadide üyesi M.M.Ç'nin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yakalandığı bildirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “IŞİD’in Türkiye-Gaziantep sorumlusu olduğu değerlendirilen ve sansasyonel nitelikte eylem yapacağı yönünde bilgiler alınan E.Ç isimli şahsın yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, şahsın ilimizde bulunduğu ve birlikte hareket ettiği şahsın yanında bulunan 2 kişinin canlı bomba olarak önümüzdeki günlerde ülkemizde/ilimizde eylem arayışı içerisinde oldukları değerlendirilmiştir.”denildi.

Valilikten yapılan açıklamanın devamında, "Adli makamlardan alınan arama kararı ile E.Ç isimli şahıs ile irtibatlı olan M.M.Ç., H.K. ve İ.G. isimli şahıslar 01.04.2016 Perşembe günü yapılan operasyonla yakalanmışlardır. Yakalanan şüpheliler ile ilgili yapılan çalışmalarda şahıslardan birinin İçişleri Bakanlığı tarafından Mavi Bülten ile aranan şahıslardan olduğu anlaşılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Diğer 2 kişinin 19 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen canlı bomba olayını gerçekleştiren şahısla irtibatlı oldukları belirtilirken, yakalanan E.Ç isimli kişi ile irtibatlı olan M.M.Ç., H.K. ve İ.G. isimli kişilerin haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildiği ve 4 kişinin de mahkemece tutuklandığı belirtildi. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.