banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Şanlıurfa Büyükşehir’in Özverisi

 

Vatandaşları demokrasiye yönelik yapılan alçak saldırıya karşı şehir genelinde anonsları ve mesajlarıyla birlikte demokrasiye sahip çıkması için çağrı yapan Büyükşehir Belediyesi, sokaklara dökülen vatandaşların ulaşımı için de otobüsleriyle ücretsiz olarak gece geç saatlerden itibaren hizmet verdi.

İŞ MAKİNELERİ GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATTI
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren iş makineleri ve asfalt finisherleri ise Necmettin Cevheri Bulvarı üzerinde bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın önünü kapattı.
Emniyet Caddesi ve Necip Fazil Kısakürek Köprülü Kavşaklarında 2. Etap kazı ve asfaltlama çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, darbe girişimi ile birlikte verilen talimat doğrultusunda 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın önüne asfalt dökerek komutanlığı giriş ve çıkışlara kapattı.
Şanlıurfa Valiliği, Topçu Meydanı ve AK parti İl Binası başta olmak üzere sokaklara dökülerek meydanlara inen tarihi bir davranış sergileyerek demokrasi nöbeti tutan kahraman Şanlıurfalıların desteği ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin özverili çalışmalarıyla Şanlıurfa’da üzücü bir olayın yaşanması engellendi.

BÜYÜKŞEHİR HALKA ÇAĞRI YAPTI
Darbe girişiminin yaşandığı sıcak saatlerde vatandaşların demokrasiye sahip çıkması adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaptığı anonslarla halkı demokrasi etrafında birlik ve beraberliğe, yapılan demokrasi mitinglerine davet etti. Büyükşehir Belediyesi yapılan çağrı anonslarının ardından binlerce vatandaş Valilik ve Ak Parti İl Binası önünde toplanarak, yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi ve demokrasi nöbeti tuttu.

ULAŞIM ÜCRETSİZ DEVAM EDİYOR..
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSAN A.Ş bünyesindeki toplu taşıma araçları dün akşam saatlerinden itibaren sabaha kadar Urfalıları meydanlara ve ardından evlerine ücretsiz taşırken, vatandaşlara yönelik verilen ücretsiz ulaşım hizmeti devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KUMANYA İKRAMI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, Topçu Meydanı ve AK parti İl Binası başta olmak üzere sokaklara dökülerek meydanlara inen ve demokrasi nöbeti tutan kahraman Şanlıurfalılara, emniyet mensuplarına ve diğer görevlilere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çorba ikramında bulundu.
Öğlen yemeği olarak da görev yapan polislere kumanya ikram eden Büyükşehir Belediyesi, milletin demokrasiye sahip çıktığı alanlar ile polislerin görev yaptığı bölgelerde çadır kurdu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, “DEMOKRASİYEYE YÖNELİK SALDIRIYI ASLA KABUL ETMİYORUZ”
Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Demokrasiye yönelik yapılan kalkışmayı asla kabul etmiyoruz. Herkes ülkesinin ve milletinin yanındadır. Gün herkesin vatanına ve demokrasine sahip çıkma günüdür. Herkes meydanlarda demokrasinin ve seçilmişlerin yanında olduğunu göstererek; Türkiye halkıyla, hükümetiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK’larıyla, meslek gruplarıyla demokrasiye ve vatanına sahip çıkıyor. Halkımız kendi varlığına yönelen bu darbe girişimi kontrol altına alınana kadar meydan ve sokaklardan ayrılmamalıdır. Milletin vergisiyle alınan silahları, millete çeviren bu çapulcuları halkımız asla kabul etmeyecektir. Gerçek Mehmetçik halkın yanında duran ve halkın güvenliğini sağlayandır. Halk ve demokrasinin kazanması için mücadele edilmelidir. Demokrasiye ve geleceğine sahip çıkan halkımızdan Allah razı olsun. Tüm Türkiye gibi vatanına sahip çıkan hemşerilerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Tarih bunu böyle yazacaktır.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve tüm çalışanlarının görevlerinin başında olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, “Akşamdan beri talimatlarımızı yerine getirerek, halkımıza büyük bir özveriyle hizmet eden tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi iş makineleri ile darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Tugay önünde tedbirini aldı. Halkımız için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tüm toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak hizmete açtı. Akşamdan beri tüm personelimiz ve iş makinelerimiz sahada hazır beklemektedir. Zabıta Dairemiz halkımızın huzur ve güvenliği için tüm imkanlarını seferber etmektedir. Özveriyle hizmet eden tüm çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUrfa Büyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.