banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kürdistan İslami Hareketi'nden İHH Bölge Koordinatörlüğüne Ziyaret

 

Bir dizi görüşmeler için Türkiye’de bulunan Kürdistan İslami Hareketi Yekgirtu heyeti, bir hafta önce İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge başkanlığı görevi verilen Behçet Atila’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Esentepe Mahallesinde bulunan İHH Şanlıurfa Temsilciliği’nde gerçekleştirilen görüşme sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Heyet adına Yekgirtu Akademisyenleri Başkanı ve Erbil Polytechnic Üniversitesi akademisyenlerinden Dr.Burhan Ahmed, Atila’ya yeni görevinde başarılar dileyerek, Irak’taki kürtler olarak ta İHH dan çok beklentilerinin olduğunu söyledi. Özellikle Halepçe katliamından ötürü halen kimyasallardan kaynaklanan hastalıkların olduğunu ve İHH’dan bu konuda ciddi destek beklediklerini ve son günlerde bölgede yaşanan sıcak gelişmelerden dolayı iç göçün hızla arttığını ve insanların insani yardımlara çok ihtiyaç duyduğunu ifade ettiler. Heyetteki diğer entellektüeller de (Dr.Tarıq Muhammed, Dr.Halıt Mahmud ve Dr.Yasin Aziz) İHH’nın ümmet coğrafyasında yaptığı hayırlı çalışmalardan ötürü kendilerini gıpta ile takdir ettiklerini ve inşallah Irak Kürdistanı’nda İHH faaliyetlerini artırır da biz de daha çok seviniriz. Bölge sorumlusu olarak Atiladan çok şey beklediklerini ifade eden heyet başkanı Dr. Burhan Ahmed Behçet Atila’yı Irak Kürdistan’ına davet etti.
Ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek sözlerine başlayan İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Behçet Atila, Yekgirtu’nun faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve hayırlı çalışmalarından dolayı da kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Müslümanların birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğu bu dönemde ve bu coğrafyada safları sıklaştırmak gerektiği söyledi. İHH’nın ümmetin bir kuruluşu olduğunu ve gücü nisbetinde müslümanların tüm sorunlarıyla ilgilendiğini ve inşallah bölgeye bundan böyle daha fazla hizmet edeceklerini söyleyen Atila, müslümanların sabırla ve akılla çalışmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Devetlerinden dolayı Kürdistan İslami Hareketi heyetine teşekkür eden Atila, inşallah davetlerine icabet edeceğini söyledi.

Atila heyetekilerine birer Mavi Marmara kumbarası hediye etti. 

1994’te Irak Kürdistanı’nda kurulan Kürdistan İslami Hareketi Yekgirtu İslama ve reforma çağrı yapmaktadır. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümeti'nin Koalisyon ortağı olan Yekgirtu’nun 10 vekili ve 5 Bakanı bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
UrfaIhhBehçet Atila
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.