banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Urfalılar Ümmet iftarında bir araya geldi



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından Balıklıgöl Platosu Dergah Cami önünde gerçekleştirilen "Ümmet İftarı”na STK Temsilcileri, Vakıf gönüllüleri ve vatandaşlar tarafından yoğun bir katılım gerçekleşti.
Yere serilen sofralarda simit, su ve hurma ile iftarlar açıldı.
Geleneksel hale getirmek istedikleri ümmet iftarında oruçlarını simit, hurma ve su ile açtıklarını belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Ümmet coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve acılarını bir nebzede olsa yaşamak olduğunu ifade etti.

Amaç tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere bir nebzede olsa dikkat çekmek
Atila, “Suriye başta olmak üzere Filistin’de, Somali’de Afganistan’da, Irak’ta ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere bir nebzede olsa dikkat çekmek ve gündeme getirmek için 4 yıldan bu yana geleneksel hale getirdiğimiz ‘Ümmet İftarı’ adı altında simit, hurma ve sudan oluşan bir menü ile vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı açıyoruz. Biz bugün sofralarımızda envayi çeşit yiyecek, içecek bulunuyor. Azda olsa buna dikkat çekmek için orayı tekrar hatırlamak için böyle farklı iftar programı tertiplemiş bulunuyoruz” dedi.
Bu iftarın doyurucu gelmeyeceğini ancak maksatlarının da bu olduğunu belirten Suriyeli Roşan Hallo, “Amacımız dünyada ne kadar aç insan olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz yemeklerin en iyisini yerken her gün susuzluktan ve savaşın yarattığı yokluktan, açlıktan ölen Müslümanları hatırlamak için bugün biz aç kalıyoruz. Biz bugünkü ‘Ümmet İftarı’nda isteyerek aç kalacağız” şeklinde konuştu.

Meselenin karın doyurmak meselesi olmadığını belirten Ali Acar, “Mesele ben oradaydım o duyguları paylaştım. Yerin altında iki kat zindanlarda Mısır’da, Suriye’de ve ümmetin tüm coğrafyasında acı çeken Müslümanların İnşallah günün birinde bu vesilelerle Rabbimiz ’den dileğimiz şey o ki bizi onlarla beraber bu mücadeleyi bizden önce yürüten bugün devam ettiren yarın devam ettirecek gençlerimizle bizi beraber haşretsin” ifadelerinde bulundu.
İftarların açılmasından sonra Mısırlı Alim Ebu Usame’nin Arapça yaptığı duanın ardından Alanda akşam namazın eda edilmesinin ardından program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.