banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

İLK KEPÇE VALİ OKUTAN'DAN

 Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın katılımıyla kapılarını bu yıl da ihtiyaç sahiplerine açan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi günde yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek sunacak.

Aşevi'nin açılışına, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun duasıyla açılışı gerçekleştirilen aşevini; Vali Nuri Okutan'a Aşevi Sorumlusu Ali Polat gezdirdi. Burada ihtiyaç sahiplerine yemek ve ekmek dağıtan Vali Okutan, vatandaşlarla da sohbet etti.

Şanlıurfa'nın Halil İbrahim bereketinin yeşerdiği bir şehir olduğunu belirten Vali Nuri Okutan, "Şanlıurfa Türkiye'de Halil İbrahim sofrası olarak bilinen bereketin yeşerdiği, yaşandığı bir alandır. Bu bakımdan onun evlatları olarak Urfalılar aynı hassasiyeti, aynı duyarlılığı, aynı misafirperverliği göstermeyi; garip gurebaya, fakir fukaraya yardım etme anlayışını sürdürüyor. Bu çerçevede Urfa'nın iş adamları, hayırseverleri bir araya gelerek on dokuz yıldır yemek dağıtma işini sürdürüyorlar. Bugün de mübarek bir gündür. Öncelikle bütün hemşerilerimizin kandillerini kutluyorum. Bu vesile ile de hayırseverlerimizi, Urfalıları bu davranışlarından ötürü tebrik ediyorum. Bu organizasyona sahiplik eden başta Ali Polat hocam olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum ve bu geleneğin tek başına bile sürdürülmesinin Urfa'yı anlamaya, bilmeye yeter diye düşünüyorum. Hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin" dedi.

Geçen yıl da olduğu gibi Ramazan ayında birkaç yemek dışında davet yemeklerine katılmayacağının altını çizen Vali Okutan, "Çünkü bunlar bir noktada protokol yemeklerine ve davetlerine dönüşüyor. Şehit yakınlarıyla, gazilerimizle, yetimlerimizle yemek yemeyi daha uygun buluyoruz. Valilik dâhil olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın da Ramazan ayında düzenleyecekleri etkinliklerin fakir fukaraya yönelik olmasını arzu ediyoruz. Söz konusu organizasyonların yemek dağıtımı, gıda yardımı veya giyecek yardımı şeklinde düzenlenmesini ilgili kişilere telkin ediyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.