banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

İlk Günleri Mumla Arıyoruz! Vaka Sayıların En Çok Artan İl Urfa...

Bakan Koca vaka artışında 4 ili uyardı! Urfa'da var

Sosyal medya hesabından verileri paylaşanSağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı paylaşımda, Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep'i artıştan ders çıkararak  maske, mesafe, temizlik konusunda dikkat edilmesini istedi.

TEMASLI KİŞİLERİN POZİTİF VAKAYA DÖNÜŞME ORANLARI
Bu sonuçlardan çıkarmamız gereken derslerin olduğunu belirten Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi: " Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1,3 KAT ARTTI. İller bazında artış örnekleri: Şanlıurfa 1,7, Ankara 1,6, Diyarbakır 1,4, Gaziantep 1,3 kat. Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır."

TAZİYE VE DÜĞÜN UYARISINA UYAN YOK

Şanlıurfa'daki vaka sayılarındaki en büyük artışın taziye ve düğünlerin neden olduğu belirtiliyor. özellikle taziye ve düğünler için çeşitli illerden gelen dost ve akrabaların kapalı ortamda oluşturdukları kalabalık, bulaş riskini en üst seviyeye çıkarıyor. Şanlıurfa Valiliği tarafından, pandemi süreci başladıktan sonra tüm taziye evleri kapatılması taziye geleneğini bozmadı. Bir çok kişi bodrum katlarda ve evlerde bu taziye geleneğini kaçak bir şekilde sürdürdüğü belirtiliyor.

VALİLİK YASAĞI BİR KEZ DAHA BELİRTTİ

Urfa’da son günlerde artan koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle zaten yasak olan taziye geleneğini valilik bir kez daha İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bunu duyurma ihtiyacı duydu, Konu ile ilgili olarak valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denilmişti: “İlimizde son zamanlarda vaka artışlarına neden olduğu tespit edilen taziyeler ile ilgili olarak, ilimizde son dönemlerde arttan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziye evleri, köy odaları ve benzeri ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına, cami görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konu ile ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına” karar verildiği duyuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sitem 4 yıl önce

Hastaneler Corona Dan vefat eden hastayı sahibine teslim ederse onlarda milletten saklarlasa olacagı bu olur.