banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

İHH operasyona Urfa’dan Sert Tepki


Şanlıurfa Karakoyun iş merkezinde bulunan bürosunda konuşan Suriye yardım Platformu sorumlusu Osman Gerem;  
14.01.2014 sabaha karşı 06:20 sularında Kilis’te Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin İHH’nın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis İHH bürosuna hukuksuz bir operasyona düzenlenmiştir.
İHH personeli olduğu iddia edilen bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse adresi belli olmasına rağmen kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH’nın bilgisayarlarına el konulmuştur.
Bununla da yetinilmemiş aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekânlardada usulsüz arama yapılmış ve arama esnasında  personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin görmediği kuşku uyandırıcı aramalar yapılmıştır ve onlarında bilgisayarlarına el konulmuştur.
Operasyonun uygulama şeklinin, İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabasının bu aşamaya kadar ulaştığını çok net bir şekilde göstermektedir. Buradan ilan ediyoruzki ;
Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı değildir. İradesi de  kendi yönetim kuruluna aittir. Mavi Marmara’dan sonra İHH İsrail, Neoconları, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” demesinden sonra bu tür operasyonların yapılması manidardır.
Şanlıurfa STK’lar İnsani Yardım Platformu olarak, operasyonu, dünya çapında hizmet veren bir sivil toplum örgütü olan kurum hakkında yanlış algı oluşturarak kamuoyunda itibarsızlaştırma operasyonu olarak görüyor Ve Şanlıurfa STK’lar İnsani Yardım Platformu üyesi tüm STK’lar adına bu olayı şiddetle kınıyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.