banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İHH 2023 yılı Yurtiçi ve yurtdışı Kurban kesim bedelini açıkladı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila şunları kaydetti;

Bu Kurban bayramında başta ülkemizdeki deprem bölgeleri ve diğer kriz coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahipleri için yola çıkıyoruz. Kurban vekâletlerinizi Türkiye ile birlikte 47 ülkede milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak ve sizlerle birlikte dertlerine derman olacağız inşallah. Bu yıl Kurban keseceğimiz tüm kıta, ülke ve bölgelerde (yurtiçi veya yurtdışı fark etmez) Kurban bedelimiz 3.700 TL dir. Desteklerinizi Bekleriz!

Kurbanlarınızı inşaallah Türkiye ile birlikte 47 ülkeye ulaşacağız.

Bu yıl kurbanlarınızı ulaştıracağımız kıta, ülke ve bölgeler şöyle olacak;

ORTA DOĞU:  Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

AFRİKA:  Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

ORTA ASYA VE KAFKASYA: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

GÜNEY ASYA: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

BALKANLAR VE AVRUPA:  Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım)

Geçen sene (2022) Kurban yolculuğumuzda ise destek ve bağışlarınızla; Türkiye ile birlikte 60 ülkede, 65 bin 775 hisse kurbandan, 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibi faydalandı. 

Ülkemizle birlikte 14 ülkede 41 bin 416 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk ile annelerinin yüzü yeni bayramlık kıyafetiyle güldü.

Bu iyiliğe vesile olan hayırseverlere teşekkür ederiz.

Kurbanlarınız nasıl kesiliyor?

Kurbanlarını vekâlet yoluyla derneğimize gönderen hayırseverlerimiz, kurban bedellerini banka hesap numaralarımıza EFT/Havale ile veya Hamidiye Mah. 260.sokak no:14 Haliliye/Şanlıurfa açık adresindeki Şanlıurfa İHH Dernek Merkezimize bizzat gelerek elden; internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ulaştırır.

Kurban hisseleri bağışçıların talebi doğrultusunda, derneğimiz tarafından kurban çalışması yapılacak ülkelerin ihtiyaç durumuna göre paylaştırılır.

Kurbanlıklar İHH görevlileri tarafından çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır.

Kurbanlıkları, Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra derneğimiz, kurban sahiplerine kısa mesaj(sms) yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur.

Desteklerinizi Bekleriz!

Şanlıurfa İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği

(Şanlıurfa İHH) Banka Hesapları şöyle:

Kuveyt Türk IBAN: TR79 0020 5000 0083 2353 2000 01

Ziraat Bankası IBAN: TR70 0001 0002 5366 4937 4650 03

Önemli Not: Kurban bağışınızı yaparken Açıklama kısmına bağışçının; Ad Soyad - Telefon Numarası- Kurban Bedeli ibarelerini yazmayı unutmayınız.

Adres: ŞANLIURFA İHH - Hamidiye Mah. 260.sokak no:14 Haliliye/ŞANLIURFA

Telf: +90 414 312 96 66

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.