banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

45 günlük sokağa çıkma yasağından sonra İdil'de hayat notmale dönüyor

31 Mart’ta kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından evlerine dönen İdilliler (Hezex), yaralarını sararak hayata kaldıkları yerden devam etmeye çalışıyor.

Evlerine giren insanlar patlayıcılarla karşılaşıyor

Sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından halk ilçeye dönmeye başladı. Evlerine dönenler daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcılarla karşılaşıyor.

Evine giren İdillilerden R.Ç, elbise dolabına yerleştirilmiş piknik tüpü ile karşılaştığını dile getirerek şunları söyledi: "Evime girdim, içeriyi kontrol ettim. Dolapta tüp görünce patlayıcı olduğunu anladım. Tüpü aldım dışarı çıkardım ve emniyet birimlerini çağırıp onlara teslim ettim. Onlar da kontrollü bir şekilde imha ettiler.”

Diğer bir vatandaş M.E.H. ise "Ben eve geldiğimde daha önce evimin yanına yerleştirilmiş bir patlayıcıyı fark ettim. Hemen ardından polise haber verdim ve gelip kontrollü şekilde imha ettiler." dedi.

Öte yandan İdil çarşı esnafı da dükkânlarını temizleyerek yavaş yavaş kepenklerini açtıkları görüldü. İş yerleri ve evleri zarar görenler, zararlarının tespit edilmesi için zarar tespit komisyonunu bekliyor. (M.Şerif Aşkın – İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.