banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Hz. Hüseyin ve yarenleri Taşlıçay'da anıldı

Ağrı'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Programa Ağrı Valisi Musa Işın, vali yardımcıları, Taşlıçay İlçesi Belediye Başkanı, İl Müftüsü İbrahim Gemici, Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taşlıçay ilçesindeki Ehlibeyt Camisi'nde düzenlenen törende, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmeleri  gözyaşlarıyla anıldı.

Program Şeyh  Hüseyin Bocuk'un okuduğu Kur’an tilaveti ve ardından yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Programa katılan Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı  konuşmada, Hz. Hüseyin'i şehit eden canilerin, olayın geldiği günden bu yana Müslümanlarca lanetlendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Hazreti Hüseyin'in gayesi, Resulullah'ın sünnetini getirmekti. Hazreti Hüseyin saltanat için değil, Kur'an'ın harfiyen yaşanması, İslam'ın tam manasıyla Peygamber Efendimizin çizdiği yolda yaşanması için mücadele etmiştir. Ve bizler Hz. Hüseyni takip etmeli onu yaşamalıyız. Gönlümüzde onu yaşatmalıyız. Kim ki Ehl-i beyti severse iman üzerine, kim ki sevmezse küfür üzerine ahrete gider. Cenab-ı Allah, bizi Peygamber Efendimize ve Hazreti Hüseyin'e komşu eylesin."

Programda İl Müftüsü İbrahim Gemici de kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç, günün anlam ve önemi yaptığı  konuşmada, "Hz. Hüsyin sorumluluğunu yerine getirdi. Bizler de Hz. Hüseyin ve yarenleri gibi İslam'ı yaşamak ve yaşatmak adına sorumluluğumuzu  yerine getirmemiz lazım. Bugünde sadece erkekler değil, bacılarımız, annelerimiz, ablalarımız da, Hz. Zeyneb-i Kübra gibi bu dine karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri lazım. İdarecilerimiz vatandaşlara Allah'ın emirlerini tavsiye etseler, kolaylaştırsalar ve hayır yollarını açsalar, hiç şüphesiz ebediyen hayırla anılacaklar. Hiç şüphesiz Hüseynilerden olacaklar. Allah muhafaza Allah’ın emirleri yasaklansa, hayasızlık ve iffetsizliğin önüne geçilmezse, onlar da Yezid gibi maalesef kötü anılacaklar." şeklinde konuştu.

Ehlibeyt Camisi Derneğince verilen yemeğin ardından, "Deste" grubunun seslendirdiği ilahilere katılımcılar da eşlik etti.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.