banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

HÜDA PAR'dan Yeşilay'a ziyaret

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Alkol ve uyuşturucu gibi maddelere bağımlılık konularının gündeme geldiği ziyarette, gençliği ifsat eden zararlı maddelere karşı mücadele konusu konuşuldu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Aslanbaba, kentte madde kullanımının önüne geçmek için yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.  Son yıllarda Adana’da sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri maddelerin kullanımının gençler arasında oldukça arttığına dikkat çeken Aslanbaba, Yeşilay olarak özellikle okullarda madde bağımlılığını anlatarak mücadele sürdürdüklerini söyledi.

Adana’da düzenlenmek istenen içki festivalinin de gündeme geldiği ziyarette Aslanbaba, 6487 Sayılı Yasa ile alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılamayacağını ifade etti. İçki festivalinin bu yasaya göre mümkün olmadığını belirten Aslanbaba,  ayrıca Anayasa’nın 58. maddesinde yer alan “Devlet gençleri içki düşkünlüğünden korumak için gerekli tedbirleri alır” şeklindeki hüküm gereği Valiliğin içki festivaline izin vermediğini hatırlattı. Aslanbaba, gençlik için büyük tehlike olan alkolün, festival adı altında teşvik edilmemesi gerektiğinin altını çizdi, zararlı maddelere karşı Yeşilay olarak mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Yeşilay’ın gençliği ifsat eden maddelere karşı mücadelesini takdir ettiklerini ifade eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, bu tür maddelerin festival adı altında yaygınlaştırılmak istendiğine dikkat çekti. Adana’da düzenlenmek istenen içki festivalinin Adanalıların yoğun tepkisi ve başta Yeşilay olmak üzere STK’ların gündem oluşturmasıyla yapılmayacak olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Yavuz, bazı medya organlarının olayı çarpıtarak sanki Adana’da özgürlüklere engellemeler varmış gibi göstermesini eleştirdi. Gençliğin sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelere karşı korunması gerektiğini dile getiren Yavuz, HÜDA PAR olarak bu faaliyetlerde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yeşilay Adana Şube Başkanı Aslanbaba’ya  partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu kitapçığını da takdim eden Yavuz, söz konusu rapor hakkında bilgilendirmede bulundu. Yavuz, raporda yer alan öğrenciler arasında yaygınlaşan madde kullanımı konusu ve alınması gereken tedbirler hakkında da görüşlerini dile getirdi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.