banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HÜDA PAR'dan Diyarbakır İl Müftüsüne ziyaret

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl teşkilatından bir heyet, geçtiğimiz aylarda Diyarbakır İl Müftülüğü görevine ataması yapılan Burhan İşleyen’i makamında ziyaret etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’nun da bulunduğu ziyarette heyet, Müftü İşleyen’e yeni görevinde başarılar diledi.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Müftü İşleyen, Diyarbakır’a gelmeden önce çok farklı bir Diyarbakır tasavvur ettiğini ancak gelip gördükten sonra çok şaşırdığını belirterek, sahabeler ve Peygamberlerle anılan bir şehrin içine düştüğü bu halin kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Diyarbakır’ı layık olduğu şekilde anlamak ve anlatmak için bir takım çalışmaları olacağını belirten Müftü İşleyen, sahabe şehri Diyarbakır’ın bu yönünü tekrardan öne çıkaracak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi programladıklarını belirtti.

Müftü İşleyen, “Kuran Kursları ve İHL’lerin çoğaltılması lazım. Bununla ilgili bizim alanımıza giren çalışmaları yapacağız. Kayapınar gibi büyük bir ilçede sadece bir tane İHL’nin olması üzüntü vericidir. Diyarbakır hak ettiği değerine kavuşmalıdır.” ifadelerini kullandı.  

Müftü Burhan İşleyen’i tanımış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise Diyarbakır’ın sahabeler şehri iken başka şeylerle anılmasının bir Diyarbakırlı olarak kendilerini de çok üzdüğünü belirterek, “Sahabelerin en çok medfun oldukları illerden biri olan şehrimizin bu yönüyle anılması gerekirdi.  Çünkü Diyarbakır denilince akla sahabeler geliyor. Bu yönüyle Diyarbakır’da medfun olan sahabelerin hatırlanması yönünde yapılacak olan çalışmalar ilimiz için çok değerlidir ve yapılması lazımdır.” dedi.

Heyet, sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası İl Müftülüğünden ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.