banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

HRÜ'de Sertifikalı Çalgı Kursları Açılıyor

Müzik şehri olan Şanlıurfa’da gerek hobi gerekse mesleki anlamda kendini geliştirmek isteyen bireylere müzik ve kültür bilinci kazandırmak ayrıca gelecekte meslek olarak müzik alanında ilerlemek isteyenlere rehberlik etmeyi amaçlayan Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, halkla buluşmaya hazırlanıyor.

2014 yılından bu yana Geleneksel Çalgılar Lisans Programına farklı enstrümanlarda (Bağlama, Tambur, Ud, Kanun, Geleneksel Keman, Geleneksel Viyolonsel, Kaval, Kemane, Ney ve Vurmalı) öğrenci kabul eden Devlet Konservatuvarı, bu yıl da 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında Harran Üniversitesi web sitesi üzerinden online başvuru ile ön kayıt alarak 03-04 Eylül 2020 tarihleri arasında Özel Yetenek Sınavı’nı yapacak. 
Bunun yanısıra müziği daha geniş kitlelere ulaştırmak adına Şanlıurfalı müzikseverlerle bir araya gelme düşüncesiyle lisans programı haricinde, Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) işbirliğiyle Korolar ve Sertifikalı Çalgı Kursları açılıyor.
Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu ve Çocuk Korosu olarak üç farklı türde açılacak olan korolara, müzik yeteneği olan ve ilgi duyan herkes katılabilecek. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarına 18 yaş ve üzeri müzik severler, çocuk korolarına ise 8-13 yaş arası genç müzik severler kabul edilecek.
Yanısıra bağlama, piyano ve tambur enstrümanlarından oluşacak üç farklı türde sertifikalı çalgı kursları sayesinde müziğe ilgi duyanlar,  Harran Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinden eğitim alma imkanını bulabilecekler. 

Çalgı kurslarına müzik kulağına sahip ve fiziksel özellikleri çalgı çalmaya müsait olan 14-16 yaş aralığındaki adaylar katılabilecek. Çalgı kurslarına katılmak isteyen gençlerimiz, uygulanacak olan kabul sınavında başarılı olmaları durumunda kurslara kayıt hakkı kazanacaklar. Kabul sınavından 100 tam puan alan adaylara Tam Burs (%100), 85-100 aralığında puan alan adaylara ise yarım burs (%50) hakkı verilecek.
Tüm koro çalışmaları ve çalgı kursları ülkemizin pandemi durumu göz önünde bulundurularak uygun şartlar dahilinde hafta sonu yapılacak. Koro çalışmaları haftada 2 saat, çalgı kursları 1 saati “Temel Müzik Eğitimi” olmak üzere toplamda haftada 3 saat olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.