banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Halk Pis kokan dereye çözüm istedi

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde şehir merkezinden geçen pis su kanalından rahatsız olan halk, kendilerinin ve çocuklarının hastalanmasından endişe ettiklerini belirterek, bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

Hilvan şehir merkezinden geçen Korçık Deresi olarak bilinen atık su kanalının kötü kokması ve bununla beraber üstünün açık olması halkın tepkisine neden oluyor. Kendilerinin ve çocuklarının hastalanmasından endişe ettiklerini belirten halk, bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Evi Korçık Deresinin yanında bulunan vatandaşlardan Lütfü Kaya, "Dereye kanalizasyon suyu bırakıyorlar. Kanalizasyon boruları 200'lük olduğu için pis suyu kaldıramıyor ve daha sonra arıtılan kanalizasyon suyunu dereye boşaltıyorlar. Evimiz hemen buradadır. Derenin açık olmasında dolayı kokudan ve sivrisinekten yaşayamıyoruz. Önümüzde sıcak bir yaz var o zaman ne yapacağız." diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

Şimdiye kadar defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Kaya: "Dilekçe verdiğimiz için on veya on beş gün kanalizasyon suyunu kesiyorlar daha sonra kanalizasyon boruları kaldırmadığı için pis suyu tekrar dereye bırakıyorlar." dedi.

"Hangi ülkede şehrin göbeğinde açık kanalizasyon suyu gidiyor" diyen Kaya, Şanlıurfa merkezde de aynı bunun gibi pis su kanalları olduğunu, fakat bu dere gibi kokmadığını söyledi. Kaya, Korçık Deresinde ayrıca farelerin de olduğunu dile getirdi.

Ömer Kavak adındaki vatandaş da belediyeye tepkisini şöyle dile getirdi: "Benim evim derenin yanındadır. Bu derenin ve bizim halimize bakın. Kokudan, sivrisineklerden, kirden perişan olmuşuz. Nedir bu halimiz, kimse bir şey sormuyor. Hilvan bir ilçedir gelin bu halimize bakın sinekler bizi yiyor. Evden çıkamıyoruz. Biz ve çocuklarımız hastalanacağız."

Derenin yakınında evi ve dükkânı olan esnaf Mehmet Hançer ise "Özellikle yaz aylarında pis su kanalının içinde bulunan su koku veriyor. Bundan dolayı rahatsız oluyoruz. Yaz aylarında özellikle sivrisinek bizi çok etkiliyor. Ayrıca hastalıklar da söz konusudur." diye konuştu.

Derenin uzun zamandadır bu halde olduğunu belirten başka bir esnaf Mustafa Ekinci, "Pis su kanalı malum uzun süredir Hilvan merkezde rahatsız edici şeylere neden olmaktadır. Örnek olarak yazın çok berbat kokusu vardır. Ayrıca çarşıda bulunan tuvaletin pisliğinin de kanala akmasından dolayı merkezde büyük rahatsızlıklar meydana getiriyor. Büyük fareler artı yazın sivrisinekler… Biz sürekli buruda olduğumuzdan dolayı bir nebze olsun alışmışız fakat dışardan gelen müşteri ve yabancılar bu kokudan dolayı çok rahatsızlık duyuyorlar." şeklinde konuştu.

Ekinci, konuşmasına şöyle devam etti: "Yan binamızda geçen sene bir öğretmen binayı kiralamak için bize söyledi. Evi kiraladık bir iki ay sonra çıkacağım dedi. Sebebini sorduk kokudan, sivrisineklerden ve küçük çocukların rahatsız olması, hastalanması endişesinden dolayı evden çıktıklarını belirttiler."

Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çare bulmalarını, bu konuda nelerin yapılması gerekiyorsa yapmalarını isteyen Ekinci, pis kokudan ve farelerden kurtulmak istediklerini ifade etti. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.