banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Hilvanlılar Memba Kalitesinde İçme Suyuna Kavuşuyor


DSİ Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. 
2022’DE TAMAMLANACAK.
Bu kapsamda yapımı sürdürülen ve 2022 yılında tamamlanacak olan ‘Şanlıurfa Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ Hilvan ilçe merkezi ve civar yerleşim yerlerini 2050 yılına kadar memba kalitesinde içme suyuna kavuşturacak.
PROJE İSTİHDAM ALANI DA OLUŞTURACAK.
DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen, yüklenici firmalar Asil İnşaat-Asmet Yapı tarafından yapımı sürdürülen proje, sağlıklı içme suyunun yanı sıra istihdam alanı da oluşturacak.
İLÇEYE GÜNDE 15 BİN M3 SU POMPALANACAK.
2020 yılında yapımına başlanan ve ilk sözleşme bedeli 25 milyon 960 TL bin TL olan ‘Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi İkmali’ tesisinden ilçeye günde 15 bin m3 su pompalanacak.
YÜZDE 42’Sİ TAMAMLANDI.
Şimdiye kadar yüzde 42 fiziki gerçekleşme sağlanan projede betonarme imalatları büyük ölçü de tamamlandı. Tesis içerisinde kullanılacak olan projede elektrik ve mekanik ekipmanların temin ve montaj çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.