banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Hilvan Belediyesi harekete geçti! O dere temizleniyor


Çevreye yaydığı kötü kokulardan dolayı çevre sakinlerinin rahatsız olmaması için DSİ ile birlikte ortak çalışmaya giren Hilvan Belediyesi, dere içerisinde iş makineleri ile çalışma başlattı. Yağmur sularının akar yolu olması nedeniyle dere yatağı özelliği taşıyan Korçık Deresi, havaların ısınmasıyla beraber çevreye kötü koku yaydığı gerekçesiyle çalışma başlattıklarını belirten belediye başkanı Aslan Ali Bayık;

'Hilvan'ın merkezinden geçen Korçık Deresi'nde ıslah çalışmalarını sürdürüyoruz. Havaların ısınmasıyla beraber, çevre sakinlerinin kötü kokuya maruz kalmamaları için DSİ ile birlikte ortak çalışma başlattık. Kanal içerinde çalışabilecek iş makineleriyle toplanan atıkları daha sonradan farklı iş makineleri ile kanaldan çıkarıp genel bir temizleme uygulaması yapılacak. Hemen ardından da genel olarak haşereye karşı ilaçlamasını gerçekleştireceğiz' dedi.

Çevre  sakinlerinin de bu konuda duyarlı olmasını isteyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bütün sokaklarımızda yeteri kadar çöp konteynırı yerleştirmişiz. Buna rağmen bazı vatandaşlarımız çöplerini kanalın içine atıyor. Öyle ki; kanalın içerisinde büyük araçların lastiklerine bile rastlamak mümkün. Bunun sonucunda da sular birikmekte ve ne yazık ki çevreyi rahatsız etmektedir"" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.