banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Hilvan'da buluşan olta balıkçılarına ödülleri verildi


Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sportif balıkçı meraklıları iki gün süren yarışın sonunda, aralarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Üreme dönemindeki balıkların yasa dışı yollardan avlanmaması için amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Diyarbakır Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (DİSOBDER) Başkanı Şeyhmus Çelik, festivalin çok iyi geçtiğini ve doğayı korumak adına düzenlene etkinliğin dikkat çekmek amacıyla amacına ulaştığını belirti. Çelik, ayrıca kamp yerleşkesinin düzenlemesi konusunda destek veren Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesi ile Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür ederek, plakt takdiminde bulundu.

30'dan farklı balık türünün yaşadığı Atatürk Baraj gölünde motor ve spin atarak yarışan sporseverler arasında en büyük balığı avlayanlara çeşitli ödüller verildi. 
İki gün süren festivalde dereceye girenlere ödüllerini Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse ve Ak Parti Şanlıurfa Eski İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez verdi.
Birinciye ödülünü veren Belediye Başkanı Bayık 'Bu tür etkinlikler, insanların doğayla bütünleşmesini sağlamakla beraber su sporları noktasında da ilçemiz açısından iyi bir gelişme sergilemektedir. Bu haseple, Türkiye'nin .eşitli illerinden gelen sporcuları ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Bu tür etkinlikleri sürdürmek adına bizler de elimizden geleni yapacağız' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.