banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Vali Küçük, Urfa Öldürülen PKK'lı ile ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük uluslararası güvercin yarışması dolayısıyla Valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında Dün Karaköprü ilçesinde öldürülen PKK’lı teröristle ilgili de bilgi verdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük uluslararası güvercin yarışmasıyla  nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında dün Şanlıurfa Karaköprü ilçesinde polis kontrol noktasında durmayarak ateş açan ve çıkan çatışmada öldürülen Herekol kod adlı Cüneyt Aydar PKK’lı teröristle ilgili Adli süreç devam ettiğini söyledi.

Şanlıurfa’da önceki gün merkeze bağlı Kabahaydar Mahallesi yakınlarında yol kontrolleri esnasında 72 EP 364 plakalı aracın durdurulmak istenmesi üzerine dur ihtarına uymayan şüpheli araçta bulunan şahıslar ile jandarma arasında çatışma çıkmış ve bu çatışmada bir PKK’li öldürülmüş diğeri ise gözaltına alınmıştı.

Konuyla ilgili konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, dün eylem hazırlığında olan şahıslarla bağlantılı olan kişilerin araştırıldığını söyledi. Olaya ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Küçük, “Nedir bu eylem, niçin, nereye gidiyorlardı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Elimizde bir yaralı var. Aktütün Karakolunun baskınında organizasyon içinde olmuş. Bu tür olaylardan uzak durulması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu olayda bunun bir göstergesidir. Adli süreç devam ediyor. Eğer geçselerdi eylem nerede olacağını ben de bilmiyorum. Bunlar daha sonra açığa çıkacaktır.” dedi.

Olayı gerçekleştirmek isteyen şahısların bağlantılarının araştırıldığını ifade eden Küçük, “Yapılan operasyon sırasında silahlar vardı. El bombaları vardı. Aldığımız tedbirler devam ediyor. Ama bu kişiler Urfa’yla ilgili kişiler değildi. Başka yerden geliyorlardı. Bağlantılı olan kişiler araştırılıyor. Bu kişilerle bağlantılı bir operasyon yoktur.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da tedbirlerin üst seviyeye çıkardıklarını söyleyen Küçük, şehrin girişi ve çıkışı gibi birçok yerde gerekli kontrollerin yapıldığını söyledi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.