banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa Büyükşehirden tatlı ikram



Bediüzzaman Said Nursi, Şanlıurfa'da düzenlenen mevlitle bir kez daha anıldı. Nursi'nin öğrencileri tarafından organize edilen mevlit programına Türkiye'nin bir çok ilinden on binlerce kişi katılım gösterdi.
Dergah camiinde düzenlenen programın ardından katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından tatlı ikramında bulunuldu. İkramı kendi elleriyle vatandaşlara sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bediüzzaman Said Nursi'nin Şanlıurfalılarda apayrı bir yeri olduğunu söyledi.
Başkan Çiftçi, "Bediüzzaman ülkemiz için çok önemli bir zat. Bediüzzaman İslamiyetin, insanlığın, vicdanın, hukukun ve adaletin yayılması noktasında hayatı boyunca mücadele göstermiş, ilkelerinden hiç bir zaman taviz vermemiş, bildiği yolda bir çok insanı düşüncesiyle doğru yola iletmiş bir isimdir. Şanlıurfa'da vefat etmek istemiş ve buraya gelerek vefat etmiş. Biz de mevlidi şerifle Bediüzzaman'ı bugün idrak ediyoruz. Rabbim yapılan hayırları kabul etsin. Türkiye'nin dört bir yanından Urfa'ya misafirlerimiz geldi. İyi bir ev sahipliği yapmanın uğraşı içerisindeyiz. İnancımız pekişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında ülkemizin ve topraklarımızın bütünlüğü açısından bizlere ışık olan Bediüzzaman'ı bir kez daha rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
Programda Başkan Çiftçi'ye eşlik eden Urfa Valisi Güngör Azim Tuna da, peygamberler şehri Şanlıurfa'da manevi bir buluşmada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.