banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

HDP'lilerin Silvan'da izinsiz yürüyüşüne müdahale

Edinilen bilgilere göre çevre il ve ilçelerden başta Dşyarbakır Büyükşehir Belediyesi  olmak üzere HDP’li Belediyelere ait otobüslerle Silvan’a getirtilen HDP yanlıları, PKK’lilere yapılan operasyonları durdurmak amacıyla, bugün saat 14.00 sıralarında Tekel, Mescit ve konak mahallelerinde yürüyüş yapmak isteyince,   polis müdahalede bulundu.  

Diyarbakır caddesinde bulunan Silvan Belediyesi önünde yürüyüşüne devam eden HDP’lilere  polis müdahale edince gruptakiler belediyeye sığındı.

Çevre il ve ilçelerden  getirtilen halka ait araçlarla yolların kapatılmasına da müdahale eden kolluk güçleri, yolları yeniden ulaşıma açtı.

İlçede gerginlik devam ederken  Tekel, Mescit ve konak mahallelerinde devam eden operasyonlar kapsamında  bir eve yapılan baskında PKK'lilere ait 10 cesedin bulunduğu iddia ediliyor.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı  Figen Yüksekdağ ile Hüda Kaya’nın da aralarında bulunduğu  HDP’li vekillerin, Silvan’da PKK’lilere yönelik düzenlenen operasyonları durdurmak amacıyla Silvan Belediyesi  bahçesinde çadır kurdukları ve  orada kalacakları öğrenildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.