banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Şanlıurfa Arat Dağı yol sorunu meclise taşındı

 

HDP’li Ayhan Başbakan Sayın Binali Yıldırım yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde şunları sordu:

 Şanlıurfa-Gaziantep karayolu uluslararası bir karayolu olan E90'ın bir bölümüdür. Avrupa E-yolu E90 batı-doğu referanslı 4770 km uzunlukta batıda Lisbon, Portekiz'de başlayan ve Türkiye'nin güney-doğusuna geçip Gaziantep, Şanlıurfa üzerinden, Türkiye-Irak sınır kapısı olan Habur'da Irak'a erişip orada sona eren bir uluslararası Avrupa E-yoludur. Bu E-yolu Portekiz, İspanya, İtalya,Yunanistan, Türkiye'den geçip Irak'a varmaktadır.

Çok işlek olmasına rağmen halen bir gidiş bir de geliş olmak üzere iki şerit olarak hizmet vermektedir. Trafik yoğunluğu ve yolun yetersizliğinden kaynaklı olarak çok sık trafik kazaları; can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Can ve mal kayıplarını minimum düzeye çekmek için ek önlem alınması zaruret arz etmektedir.

Bu bağlamda;

1. 01.01.2015 tarihinden bu yana Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaç trafik kazası yaşanmıştır? Yaşanan bu trafik kazalarında kaç yurttaş yaralanmış, kaç yurttaş yaşamını yitirmiştir?
2. E 90 karayolunun Türkiye bölümünde iki şerit halinde bulunun yol uzunluğu kaç km dır? Bu yolların illere dağılımı nasıldır?
3. Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda şerit sayısını artırmaya dönük herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Mevcut ise ne durumdadır?
4. Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda yaşanan trafik kazalarını azaltmaya dönük ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
5. Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda, kazaların daha sık yaşandığı Şanlıurfa Arat Dağı civarı için ne gibi ek tedbirler almayı düşünüyorsunuz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.