banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

HDP'nin Yan Partisi, Diyaneti Kaldıracağız Skandalından Sonra Bunu da Yaptı

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun girişimleri sonucunda aday çıkarmama kararı alan HDP'de kapatılma ihtimaline karşı kurulan Yeşil Sol Parti'nin tanıtımı yapıldı. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın, "Yeni bir yol açtık. O seçeneğin adı Yeşil Sol Parti." dediği YSP'nin seçim bildirgesi yayınlandı. 'Suriye ve Irak'taki askeri operasyonlara son verilecek', 'Diyanet İşleri Başkanlığı ve zorunlu din dersi kaldırılacak' vaatlerinin yer aldığı metinde Cumhuriyet için 'Yüz yılın felaketi' tanımında bulunuldu.

  • Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz.

  • Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız.

  • Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız.

  • Zorunlu din dersini kaldıracağız.


İLKE DEĞİŞİKLİĞİ VAADİ

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TİP Başkanı Erkan Baş'ın takip ettiği seçim bildirgesi lansmanında Cumhuriyet'ten 'Yüz yılın felaketi' olarak bahsedildi.

YSP Eş Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın okuduğu bölümde, "Bu iktidarı gönderecek, Demokratik Cumhuriyeti kuracak, “yüz yılın felaketi”ne karşı Demokratik Cumhuriyet yüzyılını başlatacağız. Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Ulus’la mümkündür. Demokratik Ulus tüm etnik, kültürel ve inançsal kimliklerin eşit ve özgür olarak bir arada var olduğu ve varlıklarının anayasal güvence altında bulunduğu toplumun demokratik ifadesidir." denildi.

  • YSP'nin seçim bildirgesinden ilgili bölümYSP'nin seçim bildirgesinden ilgili bölüm

Cumhuriyetçilik ideali üzerine kurulmuş CHP'nin ortağı HDP'nin Cumhuriyet rejimini kaldırmayı ve yerine demokratik cumhuriyeti kurmayı vadetmesi dikkat çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, altılı masanın içinde bulunduğu müşkül durumu "Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz için “Yüzyılın Felaketi” ifadesi kullanılıyor. Bunlara teslim olanlara ne yazık! Bütün vatanseverler uyanın!" diye yorumladı.

TERÖRİSTLERE SAYGI DURUŞU

Skandal vaatlerde bulunulan seçim bildirgesi lansmanı öncesinde 'devrim şehitleri' olarak adlandırılan teröristler için saygı duruşunda bulunuldu. Devam eden bölümde tanıtım videosu projeksiyonla yansıtılırken, birden fazla yerde kullanılan terör detayı göze çarptı. Programın sunucusu ise, sözü eş başkanlara bırakmadan evvel "Kürdistan ittifakının tüm bileşenleri burada" dedi. 

"SAYGI DUYUYORUZ" SÖZÜNÜ ÜÇ HAFTADA YEDİ

Meclis'teki provokatif açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen TİP Başkanı Erkan Baş da YSP'nin tanıtımına katılanlar arasındaydı. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet rejiminin alaşağı edildiği toplantıda akıllara Erkan Baş'ın kendisiyle çelişkiye düştüğü sözleri geldi.

Erkan BaşErkan Baş

Baş, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında "Biz bu ülkenin kuruluş değerlerine, kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e saygılıyız" ifadelerini kullanmıştı. TİP Genel Başkanı'nın sadece 3 hafta içinde kendisi ile çelişmesi öne çıktı.
KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.