banner2
Öne Çıkanlar Urfa Harran Üniversitesi Urfa Haber ak parti Haliliye

HDP Açıkladı: Kaçmadılar Avrupa’da Türkiye Aleyhinde propaganda yapıyorlar

Bugün bazı basın ve yayın organlarında çıkan "HDP'li iki veki yurt dışına kaçtı" haberleri üzerine açıklama yapan HDP, her iki vekilin kaçmadığını, Parti meclisleri tarafından Avrupa ülkelerinde Cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan katliamları ve hak ihlallerini dünya kamuoyu ile paylaşmak üzere siyasi çalışmalarını sürdürmek üzere gittiklerini açıkladı.

HDP Grup Başkanvekilleri İdris BALUKEN Çağlar DEMİREL adına konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Milletvekillerimiz Sayın Faysal SARIYILDIZ ve Sayın HEZER ÖZTÜRK, parti grubumuzun kendilerini görevlendirmesi üzerine uzun süredir Avrupa ülkelerinde Cizre başta olmak üzere bölgede yaşanan katliamları ve hak ihlallerini dünya kamuoyu ile paylaşmak üzere siyasi çalışmalarını sürdürmektedir.

Parti grubumuzun görevlendirmesi ve bilgisi dahilinde gerçekleşen bu siyasi çalışmalar, her dönem milletvekillerimizin gerçekleştirdiği programlar kapsamındadır. Kaldı ki, söz konusu haberlere konu olan Sayın SARIYILDIZ ile hakkındaki “silah taşıma” iddiaların ilgili fezlekelerde yer almadığı tarafımızdan defalarca kamuoyu ile belgeler eşliğinde paylaşılmıştır.

Milletvekillerimiz hakkında hazırlanan fezlekeler Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürlükçü bir ülkenin inşa edilmesi içerikli siyasi çalışmalarımız kapsamında hazırlanmış ve TBMM’ye gönderilmiştir. Bu siyasi çalışmalarımızın her bir milletvekilimiz açısından onur nişanı olduğunu kamuoyunda defalarca paylaşmış bulunmakta, bu vesileyle tekrar vurgulama gereği duymaktayız.

Dokunulmazlıklar adı altında Türkiye demokrasisine darbe şeklinde gelişen söz konusu anayasal değişiklik teklifi bizler açısından ülkeyi karanlık bir geleceğe doğru sürüklemektedir. Milletvekillerimiz hakkında yapılan söz konusu haberler, karanlığa ışık yakmak yerine, bu karanlığı zifiri hale getirmek için yapılmış maksatlı haberlerdir.

Bizler milletvekillerimize karşı yapılan maksatlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun ve halkımızın bilgisine tekrar sunmak istiyor, demokrasi mücadelemize tüm karanlık odaklara karşı devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.