banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

“Hayatboyu Öğrenme Projesi İşsize İş Sağlayacak”


Hilton Otelinin ’de yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ahmet Vefa Güler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Acar, Proje Uzmanı Kadir Tuzlak, 12 İlin Valilik, Belediye, İŞKUR temsilcileri, Mesleki Eğitim Merkezleri Müdürleri, Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri ve Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı. İlci, “ Hayat Boyu öğrenmenin kişisel, kamusal, sosyal veya istihdam perspektifi içinde bilgi, beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesi amacıyla hayat boyunca dâhil olunan tüm öğrenme faaliyetlerini içermektedir. Örgün, yaygın ve okul dışı eğitimi kapsayan hayat boyu öğrenmenin sosyo-ekonomik statü veya eğitim seviyesine sınır koymayan eğitim yöntemidir. Öğrenme sürecinin, öğrenmenin sadece okullarda değil kişilerin yaşam boyu dâhil oldukları toplumsal, siyasi, kültürel ve eğlence alanlarında da devam ettiği gerçeğine dayanan bir süreçtir. “dedi.
İlci, "Hayat Boyu öğrenmenin amacı, bireylerin hayatları boyunca aldıkları her türlü eğitimin tanınması, derecelendirilmesi ve AB ülkelerinde de geçerliliğini sağlanması, önceden öğrenilen bilgilerin de değerlendirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğe katkı sağlanmasıdır" diyerek konuşmasını sürdürdü.
Projenin 43 ilde, Kayseri, Şanlıurfa ve Erzurum’daki bölgesel koordinasyon ofisleri ve pilot kurumlar aracılığıyla sürdürüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, projenin bütçesinin 7,4 milyon avro, operasyon bütçesinin ise 15 milyon avro olduğunu söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’den sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ahmet Vefa Güler ise “ Türkiye’de Hayat boyu Öğrenme hepimizin de bildiği gibi birbirine benzer birçok ifadeyle tanımlanır. Bu ifadelere bakıldığında karşımıza çıkan en genel tanımıyla beşikten mezara kadar sürdürülen öğrenme faaliyetlerini kapsamaktadır. Ülkelerin kalkınmışlık ölçütlerine bakıldığında hayat boyu öğrenme oranlarındaki en önemli yaş ağırlığı 25-64 yaş aralığındaki bireylerin oluşturduğunu görebiliyoruz. 25-64 yaş aralığında bireylerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranları Türkiye’de %2,9 dur.  Bu oranları yükseltmek için önceliklerimiz Hayat boyu Öğrenme faaliyetlerinin etkinliğini artıracak planlamayı yapmak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. “dedi.
İki gün serecek olan toplantıda Hayat Boyu Öğrenme projesinin ilerleyişi ile ilgili uzmanlar katılımcılara gerekli sunumlar yaparak toplantı sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.