banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Havşanlı Köyünde Kutlu doğum heyecanı

Düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir AYHAN, Havşanlı İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan YILMAZ, diğer okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Kutlu Doğum Haftası programının açılış konuşmasını Havşanlı İlk ve Ortaokul Müdürü Gökhan YILMAZ yaptı.
Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ ise “Âlemlerin Sultanı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e yönelik böyle bir programın düzenlenmesi onur verici. Ben bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bakın Hz. Peygamberimiz bundan 1400 yıl önce eğitim için ne demiş: “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz .” H.Z Muhammed'in(sav.) söylediği bu güzel sözde, eğitime önem vermenin gerektiğini anlatıyor bizlere. Dinimiz her daima öğrenmeyi emreder. İnancımız aynı zamanda bize cehaletle mücadele etmemizi emrediyor. Dinimiz hiçbir zaman bilime karşı değildir, bilakis yanındadır. Asıl sorun İslam’da değil, İslam’ı yanlış ve eksik yaşayanlardadır. "Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışın, yarın ölecekmiş gibi ibadet edin" hadisi bu konudaki başka bir örnektir. Bunun içindir ki ne olur çocuklarınızın eğitimine önem verin, çocuklarınızın eğitimi için kendilerine destek verin. Bizler her şeyin en iyisini ve en güzelini Rahmet Peygamberinin tebliği, tavsiyesi ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insanın onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi. O, bize hayat verecek iyiliklere çağırmıştı. Bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir toplum oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların bir birine göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içinde yaşanmanın yollarını insanlığa sunmuştu. Bir birlerine düşman olan kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çöreklenmiş kin ve nefret tohumlarının yerine sevgi ve hoşgörü duygularını ekmiştir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin konuşmasının ardından Kur’an-ı kerim okunarak program başladı. Daha sonra sırasıyla öğrenciler tarafından kurulan ilahi grubunun seslendirmiş olduğu bir birinden güzel eserler ve öğretmenler tarafından okunan şiirler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Programın sonunda Havşanlı İlk-Ortaokulu Din Kültür Öğretmeni Ahmet SAL tarafından yapılan “Peygamberimizin Nurlu Hayatı”nı anlatan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim müdürü Metin İLCİ çeşitli hediyeler verdikten sonra programa katılan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.