banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Genelkurmay açıkladı; onlarca PKK’li öldürüldü



Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Irak Kuzeyi Metina bölgesine yapılan hava harekatında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, "15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Irak Kuzeyi Metina bölgesine yapılan hava harekâtında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.  

Şırnak ve Nusaybin'de 12 PKK'li öldürüldü

Şırnak'ta devam eden çatışmalarda 9 PKK'linin toplamında ise 441 PKK'linin öldürüldüğü, Mardin'in Nusaybin ilesinde de 3 PKK'linin toplamında öldürülen PKK'li sayısının 440 olduğu bildirildi. 42 PKK'linin teslim olduğu belirtilen açıklamada 5 PKK'linin de cesedinin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Nusaybin'de 9 el yapımı patlayıcının imha edildiği toplamında ise imha edilen el yapımı patlayıcının sayısının bin 36 olduğu, Şırnak'ta ise 2 el yapımı patlayıcının imha edildiğini toplamında ise imha edilen patlayıcının bin 353 olduğu bildirildi.

Ele geçirilen mühimmatında bildirildiği açıklamada, Şırnak'ta 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 16 şarjörü ve 419 fişeği, üç el bombası, 16 havan mühimmatı, bir dürbün ve bir kamera Nusatybin'de ise 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 210 fişeği ele geçirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 32 el yapımı patlayıcının ele geçirildiği, Diyarbakır’da 12, Muş’ta bir, Antalya’da bir, Hakkâri’de bir, Mersin’de bir ve Şanlıurfa’da bir olmak üzere toplam 17 PKK'linin yakalandığı bildirildi. (İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.