banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Hatay’da patlıyor Akçakale’de kapanıyor

Suriye'nin Rakka şehrine bağlı Tel Abyad İlçesi'nde Özgür Suriye Ordusu mensupları ile Irak Şam İslam Devleti güçleri arasında yaşanan çatışmalar dolayı kapatılan gümrük kapısına iş adamları açılmasını istiyor.

Özgür Suriye Ordusu mensupları ile terör örgütü El Kaide uzantılı Irak Şam İslam Devleti güçleri arasındaki çatışmalar, bölgeye yakın Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde de tedirginlik yaratıyor.

Şanlıurfalı işadamları Akçakale Gümrük Kapısı'nın acilen ticari giriş-çıkışlara açılmasını istiyor. Günlük 3 bin ton gıda, giyim, yiyecek, içecek ve inşaat malzemesi ithalatının durma noktasına geldiğini belirten işadamları, "Hatay'da patlama olsa Akçakale Gümrük Kapsı kapatılıyor. Kilis, Nizip, Hatay Gümrük Kapıları kapatılmıyor. Akçakale Kapısı kapatılıyor. Buradan binlerce aile ekmek yiyor. Yetkililer bir an önce kapıyı açmalı" diye seslenişte bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.