banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Hastaneden skandal 'namaz kılmayın' broşürü

İzmir’de katarakt ameliyatı olan bir vatandaşa hastane tarafından verilen bilgilendirme broşürü bir skandalı ortaya çıkardı.

Gözündeki rahatsızlık nedeniyle gittiği Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan Mehmet İsa Bozdağ’a ameliyat sonrası için bilgilendirme broşürü verildi. Broşürde hastaların dikkat etmesi gerekenlerin içerisinde ‘ameliyattan sonra 3 hafta süre ile namaz kılmayınız’ ibaresinin yazması tepkiye neden oldu.

Hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı’na tepki gösteren Mehmet İsa Bozdağ, İslam’da ima yoluyla bile olsa namaz kılınabileceğine dikkat çekti.

“Bir hafta sonra işe gidebilirsin, lakin 3 hafta namaz kılma”

Bozdağ, gözünden rahatsızlık geçirdiğini belirterek, olayı şöyle anlattı: “Karşıyaka Devlet Hastanesine başvurdum. Gözümde katarakt olduğunu söylediler. Ardından sağ gözümden ameliyat oldum. Ameliyattan sonra bana bir tane kağıt verdiler. Eve geldiğimde bu kağıtta yazılanları okudum. Baktım ki, kağıtta üç hafta boyunca namaz kılmayacaksınız yazıyor. Tabii şaşırdım. Neden üç hafta boyunca namaz kılmayacağım? Her türlü halde namaz kılınabilir. Göz hareketleriyle, kalp ile vs. hangi şartlarda olursa olsun namaz kılabilirsiniz. Ben manavım. Doktor Beye söyledim, kaç hafta sonra çalışabilirim diye. Bana bir hafta sonra çalışabilirsin dedi. Yani manav gibi ağır bir işe bir hafta sonra başlayabilirim. Ancak söz konusu namaz olunca üç hafta boyunca namaz kılmayacaksın yazıyor. Bu başka bir şekilde yazılabilirdi, eğer kasıt yoksa tabii.”

Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağıran Bozdağ, bu skandalın derhal düzeltilmesini istedi.

“İma yoluyla bile namazın kılınabilir”

Öte yandan konuştuğumuz ilahiyatçılar, hastaların hangi hallerde nasıl namaz kılabileceklerinin belli olduğunu ve ima yoluyla bile namazın kılınabileceğini belirttiler.

Hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili atacağı adımlar merak ediliyor. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.