banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hasta ineğin sütü 9 kişiyi zehirledi


Şanlıurfa’nın Seksenören köyünde yaşayan 9 kişilik Alp ailesi hastalanan ineklerinden sağdıkları sütle yaptıkları peynirden zehirlendi.

Ailecek OSM Ortadoğu Hastanesine kaldırılan 9 kişinin durumu iyi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Seksenören (Atatürk) köyünde ikamet eden Alp ailesi 2 hafta önce, köyde besledikleri ineğin hastalanması üzerine veteriner çağırarak hayvanın muayenesini yaptırdı. İneğin memesinde iltihap görülmesi üzerine veteriner; “bir hafta boyunca ineğinizden sütü sağın ancak içmeyin” ikazında bulundu.

10 gün boyunca veterinerin tavsiyesini yerine getiren aile 11’incü günde Veterinere danışmadan ineklerinden sağdıkları sütle peynir yapıp sabah kahvaltısında yedi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra tüm aile sancı içinde kıvranmaya başladı. Köydeki araçlarla OSM Ortadoğu Hastanesi Acil Servisine kaldırılan 6 kişi gıda zehirlenmesi teşhisi ile tedavi altına alındı. Aradan 2 saat geçtikten sonra ailenin diğer 3 ferdi de aynı şikayetle hastaneye getirildi. Tüm Aile Hastanede gözlem altında tutuluyor.

Tedaviyi yürüten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Fırat, hasta olan hayvanların kesin olarak iyileştiği konusunda Veteriner Hekimden bilgi almadan bu hayvanların et ve sütlerinin tüketilmesinin sakıncalı olduğunun altını çizdi.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.